måndag 28 september 2015

28/9-15 Gäddede-Hällingsåfallet, 24 km

28/9-15 Gäddede-Hällingsåfallet, 24 km
Fjällfararnas gröna band: dag 43

Efter att ha ätit en god frukost skjutsade Gunnar oss tillbaka till Gäddede så att vi kunde fortsätta vår vandring. En dag med väg var som väntade oss samt solsken. Det var dock inte bara solen som letat sig tillbaka idag, det gjorde även knotten. Varje gång vi stannade till blev vi attackerade av dom. 

 Vi började med att gå i våra nya stövlar men bytte ganska snart till gympadojjor och sandaler istället. Det mesta av värmen ar försvunnit från luften, den är så där höstigt frisk, men solen värmer verkligen! 

Från Framnäs följde vi vägen till Häggnäset. Att vandra väg upplever jag som döden för mina fötter. Asfalt är det som är värst, men från Framnäs är det grusväg vilket är något bättre! Det var just längs denna grusväg som jag drog min pulka på en kanotvagn för första gången i vintras under min vitabandettur. Men då behövde jag bara följa vägen mellan Gamla Murunäs och Gussåsen där jag vek av upp till Murufjället. Det är betydligt mycket lättare att gå utanför lederna på vintern är på sommaren så nu fick det bli till Häggnäset och sen upp till Hällingsåfallet varifrån jag kan ta en stig över Munsvattnet, Lobbersjön och Vinklumpen till Valsjöbyn. 

Att kunna packa upp pannkaka ur ryggsäcken att äta till lunch är höjden av lyx och något jag fick göra idag! Jag testade lite olika nya toppingar och blandningar att ha på idag. Det blev messmör på alla som jag sen provade att kombinera med bla ostbågar, daimcoockies och snickers. När vi ändå är inne på mat så måste jag också nämna dom goda hallonen vi fann längs vägen! För mig är det viktigt att varje vandringsdag fylls med mer än att bara gå :) 

Jag kan inte säga annat än WOW om Hällingsåfallet. Är verkligen glad över att vi gick som vi gick idag så att jag fick komma till denna häftiga plats. Se vattenfallet och kanjonen. Efter middagen blev det lyxfika med ost och kex som mamma skickat med ❤️ 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar