fredag 11 september 2015

9/9-15 Lomtjärn-Njallapliehkie, 28 km

9/9-15 Lomtjärn-Njallapliehkie, 28 km
Fjällfararnas gröna band: dag 24

Imorse när vi vaknade var Julias liggunderlag platt.. Vi lyckades däremot inte finna något hål och inte heller ventilen verkar vara trasig så förhoppningsvis ska det fungera ikväll. Efter att ha ätit frukostgröten med blåbär som vi plockade igår så gick vi ner till Adolfsström. Vi passerade en gammeldags handelsbod nere i själva byn, men den hade tyvärr inte öppnat för dagen så vi fick nöja oss med att fönstershoppa. Sen fortsatte vi ner till sjön Iraft. Kungsleden går längs sjöns nordsida till Anaviken och sen genom skogen fram till Bäverholmen. Där mötte vi det australiensiska paret igen. Det är verkligen roligt att möta upp samma människor i stort sett dagligen. 

Leden fortsatte genom skogen till vindskyddet Badasjåkkå och där stannade vi till för en fikapaus innan vi skulle börja gå uppför. Det var skönt att komma högre upp och komma ut ur skogen och åter ha öppna vyer. När det sen började gå nedför igenom mot vindskyddet Sjnulttjie gick vi genom flera björkskogar som såg ut att vara perfekta för kantareller. Men skenet bedrog och inte en endaste kantarell fann vi trots att vi letade noga.. Vid vindskyddet stannade vi till för att luncha. Det var skönt att komma in och i skydd från den kalla vinden. Vädret har varit vackert hela dagen, men vinden är isande kall. 

Efter att ha ätit gick vi vidare söderut och fann sen en bra tältplats just efter bäcken som rinner ut sjön Njallaplienkie. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar