torsdag 3 september 2015

3/9-15 Pårtestugan-Kvikkjokk, 18 km

3/9-15 Pårtestugan-Kvikkjokk, 18 km
Fjällfararnas gröna band: dag 18

Även i natt var det kallt med minusgrader. Hundvattenskålen hade frusit till is när vi klev upp och marken var vit av frost. Efter att Julia lyssnat till mina tips igår så frös hon något mindre i natt och sov tom riktigt bra. 

Det är ett riktigt gnagarår i år och det märker vi inte enbart på att vi möter lämmel efter lämmel. Både döda och levande utan också på att vi i natt hade mattjuvar hos oss.. Någon kom och länsade i stort sett hela hundmatskålen. 

Vi har vandrat genom skog i stort sett hela dagen. Men det blev en liten skillnad i miljön när vi passerade Stuor Dáhtá som vi gick helt intill vattnet. Det har varit jäkligt varmt idag! Solen värmer verkligen. Härligt! 

Vi blev förvånade över hur pass eftersatt leden mellan Pårtestugan och Kvikkjokk egentligen var. Alla spänger var ruttna och det stjälpte nästan mer än hjälpte att gå på resterna av dom. Apropå spänger fick vi igår höra kostnaden för spång. 350 kr per meter är material-, transport- och arbetskostnaden för en spång. 

Nere i Kvikkjokk tog vi in på turiststationen och passade på att tvätta allt, duscha och äta riktigt god middag. Det är dom små glädjeämnena som gör det! 


2 kommentarer:

 1. Roligt att se er tjejer, kämpa på, Lina du bjuder verkligen på underhållning, vackert grönt såhär innan naturen skiftar färg.
  Julia du fixar det Gröna bandet!
  Så stor en liten Bounty kan bli på en närbild.
  Vega är inte sig lik riktigt nu när hon inte har päls över ögonen. Vi följer er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taack Inge-Mari! Hösten är verkligen vacker! Jag älskar den årstiden :)
   Jag tror också på Julia!
   Kramar

   Radera