lördag 19 september 2015

18/9-15 Virisen-Gränssjö, 25 km

18/9-15 Virisen-Gränssjö, 25 km
Fjällfararnas gröna band: dag 33

Så jäkla skönt att komma bort från bilvägen och komma in på led igen! Det är dock väldigt blött i marken. Inget får en känga att bli så blöt som att gå i blött gräs. Att pulsa genom blötmyr efter blötmyr var inte heller något som gjorde kängorna torrare. Länge sedan jag blivit så blöt om fötterna som efter idag. Så där blöt så att man kan känna vattnet sippra upp mellan tårna och upp i skaftet på skon varje steg man tar.. 

Höstfärgerna har börjat att ta en allt brunare ton. Det blir allt mindre av det röda och lila och mer av det gula och bruna. 

Leden mellan Virisen och Bojtikken är inte den mest välanvända. Inte sommartid iaf. Det är en gemensam sommar- och vinterled som går över flera myrar, men ingen av dom har någon spång på sig. Det regnade på oss hela dagen. Eller nästan hela dagen, vi hade några kortare stunder med uppehåll, men då var det nästan så att vi längtade efter att det skulle börja igen. Så snart det slutade att regna kom knotten fram och dom var mer aggressiva än någonsin. Eller egentligen är dom nog inte knott, men dom liknar knott men är vita och svarta och biter något så jävulskt hårt!

Vi vandrade på och kom fram till Gränssjö där vi hyrde en stuga på campingen. En supersöt och trevlig stuga! Kändes väldigt bra att vara i den när regnandet tilltog och började ösa ner och fortsatte att göra det resten av eftermiddagen och kvällen. Vi passade på att torka upp allting som blivit blött. För en uppfinning stöveltorken är!

På kvällen kom Simon Paulin förbi! Så himla trevligt! Han bjöd oss på supergod middag. Åttiotalsfavoriten flygande Jakob och sen chokladmousse till efterrätt. Helt plötsligt var den tunga dagen som bortblåst och ersatt med skratt och kortspel. 

1 kommentar:

 1. Jag har googlat för att hitta vilken insekt Ni drabbades av.
  Du skrev: "Så snart det slutade att regna kom knotten fram och dom var mer aggressiva än någonsin. Eller egentligen är dom nog inte knott, men dom liknar knott men är vita och svarta och biter något så jävulskt hårt!"

  Det är faktiskt knott. Det finns 40-tal till 60-tal olika arter av knott i Sverige (olika uppgifter). Bland dessa finns knott som delvis är vita.

  Jag som trodde att insektsplågan är över i fjällen efter mitten av september. Man lär sig !
  För övrigt: Vad duktiga Ni är. Riktiga kämpar!

  SvaraRadera