fredag 11 september 2015

10/9-15 Njallapliehkie-Rävfallsstugan, 21 km

10/9-15 Njallapliehkie-Rävfallsstugan, 21 km
Fjällfararnas gröna band: dag 25

Vi fick vakna till en underbart vacker soluppgång. Natten var däremot väldigt kall så precis allt var frosttäckt. Tältet hade ett tjockt vitt lager på sig som snabbt smälte när solen letade sig upp bakom bergen. När solen väl kommit upp så värmde den ordentligt. Det blev riktig sommarvärme. 

Vi kom inte långt förrän vi var tvungna stanna och klä av oss till shorts och linne. Vi gick på och kom snart in till Västerbotten. Så check på Norrbotten :) Vi gick eller snarare dansade över platån då musik av olika slag strömmade ut från Julias högtalare. Vid Uhtsa Dávtájávrrie stannade vi just efter bron och åt lunch. Det var så jäkla skönt där i solen och helt vindstilla hade vi det. Jag tror inte att vi hann mer än att svälja sista tuggan förrän vi somnade båda två. Eller alla fyra. 

Efter tuppluren var det lite segt att komma igång, men dopad av choklad gick det av bara farten. Snart hade vi gått nerför den rätt så branta skogen och kommit på platt mark igen och gick på den dom tre kilometerna till Rävfallsstugan.

Julia och Bounty sov inomhus medan jag och Vega sov ute i tältet. Men innan vi gick ut för att sova hade vi en supertrevlig kväll tillsammans med aussierna, 4 schweizare och ett par Umebor. Julia och Kate blev bjudna på renkött vilket var det godaste Julia någonsin ätit och jag fick blev bjuden på pasta och tomatsås. Hela kvällen bestod av skratt och härlig stämning. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar