söndag 27 september 2015

26/9-15 Balkesbourke-Gäddede, 35 km

26/9-15 Balkesbourke-Gäddede, 35 km
Fjällfararnas gröna band: dag 41

Vädret var väldigt hårt i natt och när vi skulle lämna vindskyddet i morse var vi tvungna att hålla hårt i dörren för att den inte skulle flyga upp. Regnet piskade i ansiktet och dimman låg tät. Men det blev allt bättre i takt med att vi kom på lägre höjd. 

Nere vid Sjnaptjanjaevrie var det dags för ett vad igen. Men idag var vattnet grundare mot igår så det räckte med att ta av sig skorna och dra upp byxbenen. Igår var jag tvungen att ta av mig byxorna och vattnet var betydligt mer strömt. Så det gick bra, men fötterna blev småkalla. Fötterna fick snabbt upp värmen igen så snart vi fick på skorna och började att gå och nu uppför igen. Apropå skor och fötter så är våra kängor totalt genomblöta. Det plaskar allt mer inne i dom för varje steg vi tar och det börjar att vara ohållbart. Vi har lyckats torka up skorna nån natt den senaste veckan men det hjälper inte då dom blir genomblöta redan första timmen som vi går.  

Vi gick på till Väktarmon och diskuterade fram och tillbaka vilken väg vi skulle ta vidare till Gäddede. Vädret var grinigt. Blött och blåsigt. Så efter att ha ätit vår lunch i vindskyddet fick det bli bilvägen till Gäddede över Rolandstorp. Vi ville komma fram till Gäddede så snabbt som möjligt efter att ha pratat med pappa som erbjudit sig att köpa stövlar åt oss och möta upp oss där. Det kändes verkligen som en räddning när pappa kom med det här förslaget. Han åkte till Landbys i Östersund och hittade två par lämpliga Avignonstövlar där som dessutom var väldigt vackra i färgen! 

En stund efter att vi kom fram till Gäddede dök Gunnar, till Vegas stora glädje, upp. Hon blev överlycklig över att träffa honom igen! Och kort efter det kom pappa och Ingeborg. Så himla mysigt att pappa kom :) Vi fick inte bara stövlar och kramar utan också massa godis och Ingeborgs nybakade bullar och hemmagjorda saft. Finaste pappsen som ställer upp i alla lägen ❤️ Det är nog inte många fäder som skulle köra 27 mil enkel väg för två par stövlar. 

Hela kvällen blev en fest för vi följde med Gunnar till Vågen där Kersti väntade i deras nya stuga. Det blev för många känslointryck för Vega under en och samma dag. Träffa flera av sina favoriter under en så kort tid gav nästan en blockning för en stund. Vega älskar verkligen Gunnar och Kersti samt deras hundar. Hon tog sig dock snabbt och började att bara stornjuta av sällskapet. I stugan väntade en stor påse med godsaker åt oss som mamma skickat med upp. 

Kvällen blev supermysig med massa skratt och god mat och dryck.  4 kommentarer:

  1. Du skriver så fint Lina! Med orden målar Du upp bilder så att man verkligen förstår alla känslor och allt. Det här är som att läsa en god bok och jag längtar alltid efter "nästa kapitel". Ni gör det riktigt bra och är värda allt beröm!

    SvaraRadera
  2. Fantastiska tjejer. Trevligt med ert besök. Stor kram till er o hundarna��

    SvaraRadera
  3. Fantastiska tjejer. Trevligt med ert besök. Stor kram till er o hundarna��

    SvaraRadera