tisdag 15 september 2015

12/9-15 Ammarnäs-Aigertstugan, 9 km

12/9-15 Ammarnäs-Aigertstugan, 9 km
Fjällfararnas gröna band: dag 27

Idag kunde vi ta lite sovmorgon, men det gick som det gick då våra kroppar är så vana att vakna en viss tid. Det var däremot väldigt skönt att få en lugn och lång morgon! Jag tog mig tom tid till att borsta håret. Sen hade vi en lång frukost i väntan på att finaste Mathilda skulle dyka upp med bussen. Strax efter lunchtid kom hon och alla mejerivaror till butiken, älska hur allt fungerar på landsbygden! 

Vi åt lunch tillsammans och sen omfördelade vi vår packning en del innan vi började att gå mot sista etappen av kungsleden. Tanken var att vi skulle skicka en del av vår packning med bussgods till Hemavan då vi har en del extra saker nu tex mitt Nammatj-tält. Det skulle fungera för oss alla tre att bo i plus hundarna. Men nu gick det inte att skicka något så då fick allt åka med. 

Första biten av kungsleden från Ammarnäs söderut går längs bilväg innan den tar en in i skogen. Träden blir allt färggrannare och allt vackrare för varje dag som går! Vi gick upp genom skogen och sen ut från den strax innan Aigertstugan. Vi passerade stugan och slog upp våra tält en bit bortanför. Kvällen blev supermysig med god mat och ostar samt varmt äppelvin. Så himla roligt att tura med Mathilda igen! 

 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar