fredag 11 september 2015

11/9-15 Rävfallsstugan-Ammarnäs, 23 km

11/9-15 Rävfallsstugan-Ammarnäs, 23 km
Fjällfararnas gröna band: dag 26

Det blev nattkallt även i natt. Men det kände inte Julia något av där hon sov inne i stugan. Lyxigt att ha frukosten serverad när man vaknar. Julia kom ut och väckte mig när grötkastrullen stod framdukad på bordet. 

Efter att alla morgonbestyr var färdiga började vi att gå upp längs Vuotsbäcken. Första timmen var det rätt så kyligt i luften. Sen började solen att värma. Ordentligt. Det var bara till att klä av sig till shorts och linne även idag. För en härlig höst vi haft så långt! 
Idag vandrade vi tillsammans med Kate och Neil, väldigt trevligt! 

Hösten har omvandlat hela fjället till ett färgsprakande paradis. Det är så vansinnigt vackert! Vi gick upp till Stuorajåbba och sen letade vi oss ner till Ammarnäs. Av någon anledning lyckades vi gå ifrån Kungsleden vid några tillfällen och hamna på parallellgående stigar. Ingen större katastrof då dom alla sammanstrålade igen. 

Nere i Ammarnäs blev det julklappskänsla deluxe då det väntade två paket på oss nere i butiken. Pappa hade skickat en låda med bla lite varmare kläder till Julia samt massa godis, sen hade Julia beställt lite torkade matprylar så som jordnötssmörpulver. 

I vandrarhemmets självhushåll lagade vi riktigt god middag och hade en mysig kväll. 

1 kommentar:

  1. De e så roligt att följa Er på äventyret o se att Ni e så pigga o glada. Alla dessa vackra naturbilder helt underbart.

    SvaraRadera