tisdag 22 september 2015

22/9-15 Tåkkelestugorna-Klimpfjäll, 19 km

22/9-15 Tåkkelestugorna-Klimpfjäll, 19 km
Fjällfararnas gröna band: dag 37

Det spöregnade hela natten så det var verkligen skönt att sova inne :) Stugan var dessutom supermysig! Regnandet avtog på morgonen och hade slutat helt när vi började att gå. Vi har gått längs med Norgefararleden även idag och följde den hela vägen till Klimpfjjäll. På vår väg till Durrenstugan så tänkte Bounty ta upp jakten på tre älgar och blev väldigt besviken när vi sa till henne att det kunde hon glömma. Jag tror att all lämmeljakt har gett B lite väl stort självförtroende... 

Vandringen har varit färgglad och vacker hela vägen först genom den gula björkskogen, sen blev det allt rödare när vi kom upp på kalfjället. Nu när vi kommit längre söderut är det som att allt det röda kommit åter, allt som för någon dag sedan var brunt. Vi gick genom Durrenskalet, verkligen vackert! och åt sen vår lunch i raststugan. 

Efter lunchen blev allt gulare igen när vi åter kom ner till björkskog. Vi vandrade på ner till Klimpfjäll där vi hämtade ut en ny depålåda hos Handlar'n och handlade massa godsaker. Vi hyr en lägenhet för natten och passar på att både tvätta och baka :)
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar