tisdag 2 juni 2015

Nu är det dags att skriva om varför jag inte uppdaterat bloggen under så lång tid. På kvällen den 24 maj efter att jag ätit och sett på bävern drabbades jag av synrubbningar i form av flimmer och dubbelseende. En timme senare hade det ännu inte lagt sig så jag lade mig för att sova. På morgonen den 25 maj, alltså min födelsedag, vaknade jag av en ljusexplosion i huvudet följt av extrem huvudvärk. 

Så det var bara ett att göra, uppsöka läkarvård.

På akuten fick jag diverse medikamenter, men inget ville hjälpa. Jag hamnade på medicinavdelningen och flera undersökningar gjordes. Man kollade mitt huvud med CT och MRT, gjorde ett  benmärgsprov samt fick testa mina ögon. 5 dygn stannade jag kvar på sjukhuset, med dropp då jag inte fick behålla maten, innan jag skrev ut mig själv. Huvudvärken ville inte ge med sig, men alla tester sa att jag var frisk! Diagnosen blev migrän med aura. 

Söndagen den sista maj gav min huvudvärk äntligen upp! Så jäkla skönt. Jag har dock inte kunnat fortsätta min paddeltur än, men det pga vädret. Det blåser mellan 12-24 m/s. Så snart vinden lugnar ner sig är det dags att fortsätta. Längtar!

7 kommentarer:

 1. Har undrat varför vi inte fått några inlägg.
  Nu håller vi tummarna och önskar Dig en frisk fortsättning.
  Migrän kan vara ärftlig.
  Om några dagar kommer värmen och då blir det vindstilla och skönt!

  SvaraRadera
 2. Har undrat varför vi inte fått några inlägg.
  Nu håller vi tummarna och önskar Dig en frisk fortsättning.
  Migrän kan vara ärftlig.
  Om några dagar kommer värmen och då blir det vindstilla och skönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Idag kom jag äntligen igång med paddlingen igen! :)

   Radera
 3. Ta hand om dig Lina, finns bara en av dig!
  Skönt att höra att du är bättringsvägen i alla fall! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack finaste, underbaraste du!

   Radera
 4. Har följt hela din resa från början och förstås undrat vad som hänt. På HBB:s hemsida stod att du var på sjukhus...

  Det finns viktiga saker och viktiga saker. Lyssna på kroppens signaler. Hoppas du kan fortsätta med ditt äventyr. Det har varit inspirerande läsning och fina bilder.

  SvaraRadera
 5. Som tur var hade jag inte drabbats av något allvarligt. Men även "mindre" saker tar ibland sin lilla tid att återhämta sig från. Att vädret varit som det varit har nog varit bra för mig som det gett extra vila. Idag kom jag igång igen. Så underbart att äntligen få njuta av frisk luft igen :)

  SvaraRadera