måndag 22 juni 2015

21/6-15 Ystad-Kåseberga, 19 km

21/6-15 Ystad-Kåseberga, 19 km
Havspaddlarnas blå band: dag 38 

Dagen fick en mulen start som sen kom att bli helt strålande. Jag paddlade ut från småbåtshamnen och hade turen att komma några hundra meter från ingången till den stora hamnen, innan Katamaren till Bornholm kom farandes i sina 48 knop. Den skapade vågor vågar jag påstå. 

Det var en trevlig paddling till Kåsehuvud som jag rundade in till hamnen i Kåseberga. Jag var framme redan före lunch men det blev inte mer paddlat än så av flera anledningar. Först vill jag skriva om dom galet vackra blombeklädda sluttningarna på Kåsehuvud. Sagolikt vackert var det med röd vallmo och några blåa blommor. 

Jag gick i land i hamnen och gick sen upp till Ales stenar och vidare mot Hammars backar. För en fantastisk trevlig och vacker promenad!!! 

Idag är det sommarsolståndet, det måste vara något speciellt i någon religion, kanske asatron? För flera människor med ceremonitrummor och sång höll nån form av ritual bland stenarna med offergåvor (?), öl ur horn och annat. Jag försökte sen att hitta på internet vad detta var, men det enda jag fann var att en konsert skulle hållas klockan 21 idag. Det hann jag alltså se 20 min innan den skulle börja och vad glad jag blev av att gå på den. Ales stenar är en mäktig plats och att få se och höra manskören Harmoni medan solen letade sig ner var så vackert! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar