lördag 17 maj 2014

Via-alpina dag17

Dag 17: Koca pri izviru Soce-Podkoren
Jäklar i min låda vad det har blåst i natt. Hade svårt att sova som det var med en kropp som blev allt mer öm för varje minut. Att det sen känns som man sitter fast i en torktumlare gör det inte heller lättare att somna. När jag sedan somnade drömde jag mardrömmar om fallet, vaknade svettig och så höll det på natten igenom. Redan innan jag lade mig igår så bestämde jag mig för att kasta om rutten lite och följa vägen till Kranjska Gora istället för att gå Via-alpina som det är tänkt till Podkoren. Det för att Kranjska Gora 
är en stad och jag ville gärna hitta en veterinär som kunde ta en titt på Bounty. Blåsigt var det och regnet låg i luften hela dagen. Ryggsäcken tung pga all inhandlad mat igår och kroppen känns som den blivit överkörd av en ångvält.. Varenda muskel i precis hela kroppen är stel och värker. Kan inte heller påstå att det var en särskilt upplyftande syn att se mig själv i spegeln i morse! 

Väl framme i Kranjska Gora visade det sig att det inte fanns någon veterinär. Pratade med personalen inne på sportbutiken och blev rekommenderad att ta bussen till Lesce. Lesce ligger 4 mil sydost om Kranjska Gora och bussresan dit tog 45 min. Det verkar inte finnas några landsomfattande regler huruvida man får åka buss med hund eller ej, i detta område var det som tur var okej.

Så kom vi till veterinären, han undersökte Bounty. Han konstaterade att hon inte hade några allvarliga skador. Ögonsalva, antibiotika och desinfektion av såret bak i rumpan samt vila inomhus. Hon behöver värme och vila över helgen. Vet inte hur jag bäst ska beskriva den lättnad jag kände efter besöket!

Jag bestämde sedan mig för att ta bussen ytterligare 2 km på väg tillbaka och passera Kranjska Gora för att komma till Podkoren istället och åter vara tillbaka på ursprungsrutten. Här hittade jag ett trevligt hotell som jag ska stanna på tills måndag. Fick ett extra fint pris om jag stannade hela helgen. 30 euro per natt för ett rum på ett riktigt hotell inkl frukost. Jag fick halva priset! :) Just det, jag har badkar på rummet! 

Tror att det där med vila blir bra för oss alla, jag känner mig lite som om jag blivit överkörd av en ångvält just nu. Hela kroppen är öm och blå. Skönt med ett uppmjukande bad. Efter badet tvättade jag alla kläder. Och ja mamma, borstade håret. 3 kommentarer:

  1. Hej Lina. Följer din vandring regelbundet och är tacksam för möjligheten att göra detta via nätet. Tack o lov att det gick så pass bra med dig efter det fallet. Kan ju inte ens tänka mig hur öm du måste vara i kroppen nu, men är glad att att ni är vid liv och gott mod. Hoppas ni får vila ut riktigt och sova ut efter de nätter ni haft. Jag vill ju inte vara tjatig men du får ju gärna vara lite rädd om dig. Lycka till/Henrik

    SvaraRadera
  2. Hugaligen vilken resa.Vila och samla krafter. Jag blev på gråten när jag läste. Stor kram till er // Kersti

    SvaraRadera
  3. Läskigt med fallet, men som alltid spännande att följa din resa. Hoppas du och Bounty känner er bättre nu efter helgen.

    SvaraRadera