fredag 9 maj 2014

Via-alpina dag 7

Dag 7: Golice-Jeram 
Så var en hel vandringsvecka till enda. Fortsätter veckorna att gå så här fort dröjer det inte länge förrän vi är i mål! Ca 1/26 av turen har vi fullföljt så långt, vilket motsvarar ca 4 % av det totala ; ) Jag har även vandrat ut den första kartan. Så ikväll blir det till att fira!

Vaknade rätt så tidigt i morse (också..) inte så konstigt egentligen då jag somnar så tidigt om kvällarna. Det första jag tänkte på i morse när jag vaknade var 1. Fy så jag är kall om rumpan och 2. Varför var jag tvungen att prioritera bort just det uppblåsbara liggunderlaget?! Det är bara att inse, jag har inte en 15årings kropp längre..

Medan jag packade ihop tältet fick jag se solen stiga upp mellan bergen. Se hur den färgade dalgången under mig i skimrande guldtoner. Vackert! 

Vi fortsatte sedan genom skogen ner till Ledinsko Razpotje. Därifrån blev det en ganska lång vandring längs med asfaltsvägar. För första gången sedan vi startade har vi kommit i kontakt med kossor. Flera små jordbruk har vi passerat idag. Här verkar det inte finnas några stora gårdar. Som max har jag sett ett 20tal kor som mest per gård. Allt är så grönt och vackert. Sen alla blommor på det. Är som att befinna sig mitt i ett vykort med sommaridyll som motiv. Så vi har mao inte enbart haft asfalt under fötterna. Nej, vi har gått längs skogsstigar, stigar på höjder, över ängar och längs grusvägar. 
(Ställen vi passerat: Idrsek, Jazne, Bevkov vrh Kladje)

Alla har vi våra uppgifter i ett team, en del har frågat mig vilken Bountys är. Hon är inte bara den som vaktar och spejar efter "inkräktare", hon är också den som talar om när det är dags för rast. Idag har vi rastat flera längre stunder. Det behövs när solen gassar på så och man ska ta över 1000 höjdmeter totalt. 
Vega är en kämpe, hon går med sin klövjeväska som om den vore fylld med luft och inte en massa hundmat!

Vi kommer allt högre upp för varje dag, de snöbeklädda topparna närmar sig allt mer. Ska bli spännande att se huruvida jag kommer att få användning av snöskorna eller ej.  

Solen har värmt hela dagen. Har passat på att ladda upp mitt Resync ********batteri från Brunton. Smidig att ha med. Igår tömde jag det på ipaden. 

Min vänstra fot gör sig allt mer påmind om sin existens. Ska försöka mig på att tejpa den och se om det gör någon skillnad. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar