måndag 19 maj 2014

Via-alpina dag 18-19

Dag 18: Podkoren
Det där med att vila är en typisk sån grej som finns med på min lista " lite bättre i tanken än i verkligheten". På samma lista finns även bla bada i badkar. Jag fullkomligt älskar tanken på att bada badkar, men när jag väl gör det tycker jag inte att det är fullt så fantastiskt längre.
Det är inte det att vi inte haft en bra dag jag och hundarna det har vi haft! Kan man ha annat när man får starta den med hotellfrukost?! De som känner mig väl vet att jag fullkomligt älskar två saker när det kommer till mat, frukost och pannkaka ;) 

Sen har vi tagit några kortare promenader. Ett mysigt litet samhälle! Och vi har ägnat åt att vila, 100 procentig vila! 

För att återgå till det där med att bada så har jag även badat idag. Men kropp mår faktiskt bättre ett att få mjukas upp av det varma vattnet :) misstänker att mitt huvud fick sig en liten smäll med, för jag upplever att världen gungar lite. Ungefär som när man suttit på en brygga och sen står på land. Så att vi vilar känns väldigt bra, även om jag börjar vara så uttråkad att jag snart kryper på väggarna. 


Dag 19: Podkoren
En väldigt lugn dag, lyssnat till ljudbok, badat, sett Astrid Lindgrens "allra käraste syster", tagit små kissturer med hundarna, ätit god middag och sen ikväll hamnade jag på ett super trevligt kafé/bar. Det var ett gäng människor som satt utanför och drack vin och öl, de ropade mig till sig och vi började prata. Många spännande människor med unika personligheter. Hade en galet trevlig kväll tillsammans med dem! Människomöten som dessa ger verkligen energi! Baren som finns här i Podkoren är mer än värt ett besök, inte bara för den härliga stämningen utan också för att det är som att resa i tiden att gå in där. Mycket av inredningen är densamma som när huset byggdes för närmare 500 (!) år sedan. Twiggy som driver detta ställe är en kvinna med ett stort hjärta. När jag gick skickade hon med mig en burk jordgubbssylt som hon själv lagat. Det var inte enda presenten jag gick iväg med därifrån, nej, Mladen Trstenjak skickade med mig en ost som han gjort själv. 
Imorgon fortsätter vi att vandra. Vädret verkar vara på vår sida nu i den närmsta framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar