söndag 8 mars 2015

6/3-15 Sälkastugorna-Hukejaurestugan

6/3-15 Sälkastugorna-Hukejaurestugan 
Dag 14

Idag har jag varit irriterad. Eller kanske tom arg. Anledningen till det heter Alice. Jag tror att det finns två saker som kan få mig riktig leds när jag är på tur. 1. Snö som klabbar under skidor och pulka och 2. Alice. Den jäkla Alice. Om hon varit på samma sätt idag som igår hade jag lyft henne till skyarna. Det har hon alltså inte varit, idag har meterna som hon faktiskt hjälpt till varit lätträknade. När det kommer till då hon ENBART varit i vägen kan man inte räkna i meter utan i kilometer. Hon har inte dragit ett dugg och dom gånger hon faktiskt dragit lite grand har hon inte dragit framåt utan rakt åt sidan för att försöka springa efter en ripa, eller lukta på en pinne eller vad som helst. Jag har trasslat in mig i linan otaliga gånger och i dom brantaste uppförsbackarna började hon några gånger gå i motsatt riktning, alltså nedåt istället. Då fick jag dra både henne och pulkan. Jag hoppas att hon ska vara som igår imorgon, annars blir jag nog gråhårig! 

I morse så snöade det men vinden som blåste på hårt under den tidiga natten hade mojnat. Sikten var helt okej, men konturer var svåra att se. Alla spår hade försvunnit, men vi började med att följa leden söderut. Idag har jag och Helena skidat tillsammans. 

Efter att ha följt leden nån liten kilometer tog vi sikte på hängbron som går över Tjäktjajåkka och skråade vi in i dalgången Cuhcavággi. Vi följde sedan höjdkurvan så gott som det gick tills vi nådde vinterleden. Sen följde vi leden hela vägen till stugan. Bitvis blåste det rätt så friskt! När det var nederbörd var det som små projektiler rätt i ögonen. Jag, Vega och Alice bar därför alla tre googles.

Den högsta punkten var seg att nå, det var rätt så kuperat och det känns alltid lite segare när sikten inte är helt topp. Små stunder så sprack det upp och visade ett fantastiskt vackert vinterlandskap!

Det var väldigt fint att komma fram till stugan. Den har ännu inte öppnat för säsongen, men det lilla nödrummet är väldigt fint och mysigt! Vi började med att såga och hugga ved. Det gick väldigt fort att få upp värme i det lilla rummet!


1 kommentar:

  1. Skönt att höra ifrån dig idag, blev lite orolig. Du måste vara snäll mot Alice, hon lär sig nog. Kramar till er alla 3. Mamsen

    SvaraRadera