onsdag 25 mars 2015

23/3-15 Tjieggelvas-Vuonatjviken

23/3-15 Tjieggelvas-Vuonatjviken
Dag 31

Så himla skönt att få vakna av sig själv pigg och utvilad! Att belönas av en brinnande himmel klockan 05.00 är bara så underbart och sätter sen prägling för resten av dagen!

Jag har inte blivit frisk, men jag är mycket friskare! Så skönt att kunna gå lite längre sträckor (mer än några hundra meter) innan jag måste vila. Idag har jag kunnat gå i kilometer åt gången. Ett gott tecken! Snoret och hostan ger säkert med sig dom med vad det lider!

Att helgen är över har inte gått att ta miste på. Inte en skoter har jag mött på hela dagen. Lite annat mot de hundratals jag mött i helgen. Det har varit helt vindstilla ute idag och stannade jag hördes precis ingenting. Det är ljuvligt att höra på ingenting. Stå och njuta av lugnet och stillheten. 

Jag har varit så oerhört lycklig idag. Vet inte varför jag känt det så starkt idag och tänker att det inte spelar någon roll. Eller antagligen för att jag gör just det jag älskar, jag är ute och skidar i en storslagen miljö! 

Jag har skidat väldigt mycket genom fjällbjörkskog idag. Alla dagar skiljer sig från varandra när det kommer till vyer och utmaningar. Det är en del av tjusningen. Alice har inte varit klockren hela dagen, men dom stunder hon var det var hon helt fantastisk! Vega har varit duktig precis så som hon brukar! 

Innan jag kom ut på Kungsleden så trodde jag att den skulle vara extremt välmarkerad. I dessa trakter är den allt annat än välmarkerad. Inte en ruska har det varit på någon av alla dessa sjöar jag skidat över idag och på flera platser har det varit flera hundra meter mellan markeringarna. Idag har inte det varit något problem då vädret varit så pass bra. Men det måste vara jobbigt dagar då det inte är det. Jag vet bara hur det var dom gånger som vinden tagit dom gamla spåren med sig vissa sträckor idag. 

Nu är det dags att mysa ner sig i sovsäcken. Älska tältlivet! 
1 kommentar:

  1. Hej Gumman! Brun har du blivit! Var försiktig så du inte bränner dig. Kom ihåg var snäll mot Lill Alice. Kram till er alla tre mamsen

    SvaraRadera