söndag 1 mars 2015

1/3-15 Vuoskkonjárga-Abisko

1/3-15 Vuoskkonjárga-Abisko
Dag 9

Det kan tänkas ha varit den blåsigaste natten så långt i natt. Men det finns en stor fördel med vinden med. Det är helt kondensfritt i tältet när man kliver upp! Jag verkar ju hursomhelst kunna sova mig genom allt, ex det största åskovädret någonsin när jag och Nina var i Alperna tillsammans... 

De 20 km som var kvar över isen gick betydligt snabbare mot vad jag ens vågat att drömma om. Det tror jag berodde på flera saker, föret var hårt, jag ville verkligen fram och jag hade vinden i ryggen! Så jag var framme vid själva stationen före 12 :)

Men sista biten var rätt så tung. Det är egentligen inte särskilt brant från sjön och inte särskilt långt. Men det var en isgata! 

Jag träffade Helena Whitlock som också skidar vita bandet i receptionen när jag kom fram. Vi kommer mest troligt att fortsätta ett stycke tillsammans. Jag åt lunch med Simon Paulin som jag lärde känna under mina år på Åredalens folkhögskola (då hette den Hållands). Sen fixade jag med massa smågrejer och upptäckte ett större problem. Min depålåda har försvunnit i hanteringen! Den borde ha kommit hit för över en vecka sedan men den är spårlöst borta :/ Inte bra! Får försöka att reda ut det imorgon när det är måndag.

Första duschen sen turens start tog jag idag. Var riktigt härligt, men att borsta ut håret sen var ett projekt i sig.....

På kvällen kom David med Alice. Alices ben ser så mycket bättre ut nu! Jag tror att det blir toppen. Imorgon får jag se vad som sker. Antingen skidar jag vidare eller så tar jag en vilodag. 

2 kommentarer:

  1. Tur att Pappsen finns har skickat nya lådor idag hoppas dom kommer fram i tid

    SvaraRadera