söndag 1 mars 2015

23/2-15 Pältsastugan

23/2-15 Pältsastugan
Dag 3

Mitt i natten vaknade en av hundarna och ville gå. Oj, så jag är glad för det! Ute var precis hela himlen täckt ev ett enormt spelande norrsken! Det var så väldigt mycket intensivare mot det som var igår kväll. Det var grönare och större. Magiskt!

Morgonen bjöd på en vacker soluppgång som färgade allt mer av landskapet i ett vackert sken. Efter att vi städat oss ur stugan så började vi skida i ett helt underbart vinterväder längs skoterleden som går över Gobmevárri. Tyvärr så hade ingen skoter kört där så det fanns inga hårda, fina spår att följa. Det bar inte särskilt bra för hundarna. Inte bra! Inte nu när deras ben är skadade från Kautokeino. Så när vi nådde Gobmejávri var det bara ett att göra, vända. Såren på Alice ben hade gått upp igen. Samtidigt som vi bestämde oss för att vända bestämde sig vädret för att ändra sig med. Från att vara helt klart så drog det in en massa moln och började blåsa. Ljuset ändrade sig med. Alla bergen fick en helt ny färg i en mer blå ton. Så vackert. 

Så nu är vi tillbaka i Pältsastugan. Imorgon fortsätter jag och Vega medan Alice får följa med David och Martin till Tromsö. Där ska hon få vila ett par veckor innan hon kommer ut till oss igen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar