tisdag 24 mars 2015

16/3-15 Pieskehaurestugan

6/3-15 Pieskehaurestugan
Dag 24

Jag fick vakna till en helt fantastisk dag! Himlen hade en vacker lila/blå ton. Solen lyste upp topp efter topp och gjorde världen allt mer skimrande. 

Igår fick jag höra om glaciärgrottan uppe vid Sulitelma. Jag funderade under gårdagskvällen hur jag skulle göra med dagen idag. Det jag kom fram till var att om vädret är bra så ska jag passa på att skida upp till den. Det är en grotta som under flera år har varit helt borta. Eller just den här grottan är väl inte den som varit borta, den som försvann försvann ju. Men nu har iaf en ny grotta uppstått! Så idag så skidade jag iaf upp till den och så glad jag är för det! Det var en upplevelse. En upplevelse av det vackrare slaget! Det var så fascinerande. Det var isformationer av alla tänkbara slag. Olika färger och former. Naturens egna konstverk!

När jag kom tillbaka till stugan några timmar senare så bestämde jag eller kände jag snarare att det blir en vilodag resten av dagen. Jag har fått nån infektion i luftrören. Jag hostar upp nått grönt kladd och det gör ont när jag andas. För att få bort den gäller nog bara en sak. Vila. Så från lunchtiden så har jag bara varit. Jag har suttit väl påpälsad i en solgrop och läst en bra bok resten av eftermiddagen helt fram till solen gick ned med undantag för ett uppehåll. Under det uppehållet så sågade jag upp och högg en del ved. 

På kvällen kom det in tre stycken skoteråkare som alla visade sig ha anknytning till Laxsjö. Dom bjöd på whiskey, sen fick jag bröd bakat på ett lokalt bageri från Laxsjö. Tillsammans så hade vi en mycket trevlig kväll.

3 kommentarer:

 1. Så fantastiskt jäkla cool du är! Kör hårt och all turlycka till dig och dina kompanjoner. Så kul att läsa!

  SvaraRadera
 2. Hej du Lina! Här är stugvärden fr Pieske. Fina bilder. Vill bara säga att det var så himla kul att träffa dig o skratta lite. Antar att du inte hann läsa ut boken :-) :-)... Har en super bild av dig, var kan jag lägga upp den? Kram o lycka till /Kristina Alsegård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad glad jag blir av att höra från dig! Jag läste ut boken igår.. så aningens för sent! Men skickar hem den med några bekanta imorgon så kan jag kanske ge eller skicka den till dig i sommar? Antingen skulle du kunna skicka bilden till lina.hallebratt@gmail.com så kan jag lägga upp den här, eller så kanske på facebook? ska bli roligt att se! Det skulle vara superroligt om vi fick til att paddla tillsammans i sommar! kram, just det ja, jag har ju mött din vän polisen från Hamburg. skidade med honom en dag. fjjällvärlden är liten :)

   Radera