söndag 1 mars 2015

24/2-15 Pältsastugan-Stor Rostahytta

24/2-15 Pältsastugan-Stor Rostahytta
Dag 4

I natt började det att blåsa hårt samt snöa. Vinden mojnade något fram på morgonkvisten, men inte helt. Jag och Vega gjorde oss redo för att möta dagen och vinden och började så att skida. Spåren som vi gjorde igår fanns idag inget kvar av. Av det vackra vädret som var igår på dagen fanns inte heller något kvar men sikten var till en början helt okej. 

Jag har lagt om rutten för en tredje gång nu för sträckan Treriksröset-Abisko. Men det 
är sånt som hör till när man är ute. En preliminär rutt är ju inte huggen i sten och det är det som är det fina att allt skapas under en turs gång. Väder och före är två aspekter som spelar in, men också andra saker så som dagsform. Som föret inte är så bra som jag hoppades på, det bär dåligt! Så kommer jag inte att skida Nordkalottleden här. Det blir så mycket spårat som möjligt istället. 

Jag började, precis som igår, med att skida upp mot Gobmevárri, därifrån tog jag ut en kompasskurs till riksröse nummer 289. På vägen mot det började sikten att bli allt sämre. Så när jag kommit fram till gränsstenen så tog jag fram GPS:en istället och lade en waypoint mellan de två topparna som ligger på 740 möh samt 756 möh. På vägen upp mot min högsta punkt fick jag se en stor och ståtlig rödräv. Jag fortsatte med en i stort sett helt sydlig riktning ned till Stor Rostahytta. Det var väldigt fint att komma in undan vinden. Att sakta men säkert tina igen med hjälp av kaminen. Stor Rostahytta är en väldigt fin och fräsch liten stuga! 

Att ta med sig en radio var ett vinnande drag känner jag. Det är väldigt trevligt att sitta och lyssna på radio i stugorna! Men det här blir nog sista stugan på ett tag. Det är väldigt sparsamt med stugor ned till Abisko. 

Vega har dragit som den drottning hon är. Hon slutar aldrig att imponera på mig! Jag hoppas att det gått bra för Alice och gänget att ta sig till Treriksröset. Det är verkligen tur att det löste sig så bra med henne. Förhoppningsvis kan hon hoppa på igen efter lite vila! Det är så typiskt att hennes ben skulle skadas just som hon kommit in i dragningen och verkligen verka gilla det. Vad förvånansvärt fort hundar bygger upp muskler! 

2 kommentarer:

 1. Fina bilder! Hoppas att ni har det bra
  Kram// Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Vi har det jättebra så långt! Kramar

   Radera