onsdag 20 augusti 2014

Via-alpina dag 112

Dag 112: Issime-Lago di Villa

När jag och Mathilda steg upp i morse var det fortfarande nattsvart. Det är nästan så att jag märker från vecka till vecka att dagarna blir kortare. Men just i morse var vi uppe extra tidigt. Redan klockan 05 då Mathilda skulle med bussen klockan 06.45. Vi hann inte mer än svälja sista tuggan av frukosten så började det att regna. Kändes ganska passande just idag då det passade in väldigt bra med min sinnesstämning. Alltid tråkigt när en fantastisk vecka är till ända. 

Mathilda hoppade på bussen och jag började vandra i ett regn som bara tilltog i styrka. Men lika hastigt som det började regna i morse, lika hastigt slutade det att regna och himlen sprack upp efter någon timma. Sen kom och gick molnen samt dimman hela förmiddagen.

Vi cirklade oss upp längs väg och stigar, genom skog och öppet alpint landskap till vi nådde passet Colle Dondeuil, 2338 möh. Tyvärr dog mitt batteri till kameran på vägen upp. Jag försökte ta några bilder med GPSen men vet inte hur pass tydliga de bilderna blev. Det var verkligen vackert på vägen upp. Jag passerade flera buor och blommorna på de alpina ängarna stod ännu i blom. 

På andra sidan passet var vädret helt annorlunda. Där var det helt klart! Jag stannade och åt lunch i solen vid Chalex. Som det inte blev så många timmars sömn i natt passade jag också på att ta en tupplur. Så skönt! Med ny energi fortsatte jag att vandra ned till Isollaz, 660 möh och sedan upp till Villa. I Villa stannade jag till på en bar för att ladda kamerabatteriet. Försökte även att uppdatera bloggen, men det går trögt. På de allra flesta ställen är internetuppkopplingen så seg att det tar över en timma att lägga upp en enda post. Så till slut gav jag upp och vandrade bort till den lilla sjön Lago di Villa, 820 möh istället och satte upp tältet där. 2 kommentarer:

  1. Men oj vilken fantastisk lång sträcka ni har avverkat, men man börjar skönja målet på kartan ...:)

    Hoppas allting är bra med er....
    Björg

    SvaraRadera
  2. Härligt tycker vi att målet är nära. Kram// Kersti

    SvaraRadera