onsdag 20 augusti 2014

Via-alpina dag 104

Dag 104: Alpe Pozzetto-Campello Monti

Hur mycket sömn kan man egentligen behöva?! Igår somnade jag så snart jag fått upp tältet och rullat ut liggunderlaget. En timmes tupplur, sedan åt jag och somnade strax efter det igen för ytterligare en tupplur. I morse sov jag dessutom längre mot vad jag brukar göra. Men jag var piggare idag under dagen mot vad jag varit på ett tag, så det var säkert välbehövligt! 

Vi började dagens vandring med att fortsätta upp genom skogen tills vi nådde Alpe del Lago. Där finns en bivack, Bivacco Alpe Pirozzini, 1545 möh. Där träffade jag Georg och Sven. Georg satt utanför och bjöd mig in på en kopp te. Medan jag satt där vid bordet så frågade han om jag var hungrig och erbjöd mig resterna från gårdagens middag, pasta med pesto. Jag är inne i en period då jag är hungrig hela tiden så det tog jag tacksamt emot, så han värmde en portion åt mig. Så gott! Vi satt och pratade en stund, Sven har gått hela vägen från Hamburg! Jag gick vidare medan dem packade sig ut ur stugan, men då dem går mycket snabbare än jag så möttes vi igen vid det första passet som vi skulle över. Därifrån hade vi sällskap, det  var väldigt trevligt att gå tillsammans med dem : ) Vädret har inte visat sig från sin bästa sida, dimmigt och stundtals mycket regn. 

Dagens högsta punkt var Colle dell'Usciolo, 2036 möh. Men det har varit en etapp med mycket upp och ned, Upp några hundra meter och så ned osv. Efter att dem berättat om att det skulle finnas en gammal skola som vandrare får bo i nere i Campello Monti, 1305 möh, så bestämde jag mig för att även jag skulle sova där. För när jag väl var nere var både jag och hundarna genomblöta. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar