onsdag 20 augusti 2014

Via-alpina dag 107

Dag 107: La Gazza-Carcoforo

Vi vaknade till en strålande dag! Så hela vägen upp till passet Colle d'Egua, 2239 möh gick vi i solsken i ett vackert landskap. Men innan vi var uppe på Colle d'Egua gick vi upp på passet Col Baranca, 1818 möh. Det verkar vara en väldigt populär sträcka att vandra, jag vet inte hur många andra vandrare vi mött idag. Väldigt många i alla fall. En av dem sa "Där uppe är himlen lite närmare" på italienska. Det var i alla fall den översättningen jag gav till Matilda. Efter en liten så påpekar hon att ingen av oss kan italienska och att han lika gärna kan ha sagt något om djuren som betade några hundra meter längre fram eller att sämre väder är på ingående. Efter att ha tänkt igenom saken valde vi att tro på min översättning ändå. 

Utsikten från Colle d'Egua var sagolik. Det hade börjat komma in en del moln i horisonten, men när dem lättade för en stund kunde vi se några av Monte Rosas toppar som når över 4000 möh! Vi mötte en gammal man på toppen som vi pratade med ett tag, han hade den imponerande ålder av 86 år. Inte illa att ta 1000 höjdmeter vid den åldern! 

På vägen ned mot Carcoforo så mötte vi en fåraherde som höll på att valla en flock åsnor och några får med hjälp av sin hund. Ett av fåren diade från en av åsnorna. Åsnan stod helt stilla medan fåret hoppade upp och stod halvt om halvt på bakbenen för att nå upp. 

I Carcoforo så finns en liten matvaruaffär. Den var mitt-på-dagen-stängd när vi kom ner. Så vi satt oss på en gräsfläck för att vänta tills den öppnade klockan 16.00. En och en halv timmes härlig vila i solen. Matilda passade på att ta en tupplur och jag kamma Vega. Mjölkpulver var det vi tänkt köpa, det fanns inte. Så istället köpte vi riktig mjölk. Expediten frågade om vi ville ha lättmjölk eller, mer hann hon inte säga förrän vi svarade. Nej!!!!!, den feta. När vi sedan skulle laga mat på den såg vi att den verkligen var fet som utlovat. 7 %! Det blev en väldigt krämig middag : ) 

Vi har stött på de 6 tyskarna flera gånger under dagen och nu ikväll campar vi tillsammans igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar