onsdag 13 augusti 2014

Via-alpina dag 90

Dag 90: Cassinone-Montada (Val d'Efra)

I morse när jag började gå kunde solen ibland skymtas mellan träden som stod tätt i skogen. Vi gick en längre stund i denna täta, egentligen rätt så dystra skog. Den var uppenbarligen fullt levande, men kändes ändå så död. Marken täcktes inte av vegetation utan sten och som sagt lyckades solens strålar inte tränga igenom. Vi gick och kom till sist till Alpe Gagnone där skogen slutade på 1400-1500 meters höjd ungefär. När vi nådde hit så var himlen inte längre blå utan helt täckt av moln. En salig blandning av olika molnformationer täckte himlen i färgerna vita till mörkt gråa. Det var rätt så skönt att inte stekas av solen när vi vandrade de resterande höjdmetrarna till Passo di Gagnone, 2217 möh. 

Vi hade inte många metrar kvar då de första regndropparna föll på oss i et lätt duggande. Vi gick raka vägen ned till Lago d'Efra. Eller att säga att det blev raka vägen vore att ljuga då jag gick fel vid ett par tillfällen, inte jättemycket men ändå. Duggregnet kom och gick medan vi rörde oss ned i dalgången Val d'Efra. Flera vackra vattenfall får man skåda när man rör sig genom denna dalgång. 

När vi kommit ned till 1100 meters höjd så fann jag en platt plats för tältet. Medan jag plockade fram det ur ryggsäcken så började det att regna. Ett regn som snabbt tilltog i styrka. Att slå upp tältet tar inte längre många minuter, men när tältet väl var på plats så fullkomligt vräkte regnet ned. Då var det skönt att få krypa in. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar