onsdag 20 augusti 2014

Via-alpina dag 111

Dag 111: Gressoney Saint Jean-Issime

Idag har det varit min och Mathildas sista vandringsdag tillsammans för den här veckan. En vecka som har gått fort, alldeles för fort. För att vi skulle kunna vandra tillsammans idag så kastade jag om rutten lite så att vi gick raka vägen till Issime, 953 möh. Vi följde floden T. Lys hela tiden och hade i stort sett bara nedför. Vandringen gick därför väldigt fort idag. Vår första paus hade vi i Gaby, 1040 möh. Där stannade vi och åt glass i solen. God och lyxig start på vår ätardag. 

På mindre än en timme vandrade vi från Gaby till Issime. Där satt vi oss i en park och åt lunch. Efter att vi ätit färdigt lade vi oss i solen för att vila en stund. Efter ett tag blev vi dock bordkörda av en polis som rensade platsen från löst folk. Vi blev inte bordkörda pga det faktum att vi inte duschat på en vecka, utan vi fick förklarat för oss att en begravning skulle äga rum i den närliggande kyrkan. Vi fick helt enkelt byta park i väntan på att restaurangen där vi skulle äta middag skulle öppna. Men som dem inte serverar middag förrän tidigaste 19.30 på kvällarna hann vi även med en fika innan dess.

En god stund innan serveringen öppnade så satt vi på restaurangens veranda och drack vin. Sen väntade en sagolikt god middag. Tre underbart goda rätter! Till det ännu lite mera vin och väldigt mycket prat och skratt : ) Världsbäst avslut på en fantastisk vandringsvecka! 

När middagen var avslutad sisådär klockan 22.00 så var det bara till att leta sig lite utanför samhällets centrum för att hitta en lagom dold tältplats. I alla fall en tältplats som är platt. I mörkret är den iaf dold. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar