torsdag 17 juli 2014

Via-alpina dag 76

Dag 76: Malghera-Salina

Jag erkänner, jag hade huvudvärk när jag vaknade i morse. Men det var inte mitt fel, det var Italienarnas. Refugiet serverade en jättegod trerättersmiddag igår, till det serverades vin. Jag drack dok bara ett litet glas. Men när middagen var över kom en man och hällde något gult och starkt i våra glas. Både jag och Gustav svepte våra glas som om det vore en snaps. Det var nog inte helt tanken att man skulle göra så för, för det var ingen annan i lokalen som drack på det viset... Gustav gick upp till rummet efteråt. Jag satt kvar och kollade lite på nätet, under den tiden hann mitt glas fyllas på ytterligare ett par gånger.. Men man måste ju ta seden dit man kommer sägs det ju! 

Vi åt en enorm frukost innan det var dags att lämna den lilla byn längs led 201. Det var en väldigt fin stig att gå längs med berget La Costas ena sida och sedan längs Monte Pedrunas sida. Sedan kom vi in i skogen och led S.I.  Vid Carette vek vi av in på 201:an igen och rörde oss mot Salina, 2174 möh. 

Vädret var soligt och varmt när vi började och gå. Men inte heller idag ville det hålla i sig. Vid lunchtid kom de första vattendropparna, därefter kom och gick regnet. För varje gång det återkom var det med lite mer kraft. Men som tur var fick vi upp tältet innan det riktiga skyfallet startade. Salina är dessutom en bivackstuga. Så vi satt där inne och lagade vår mat. 

Jag vet att jag tjatat om alla dessa kossor nån gång för mycket. Men idag var det utöver det vanliga. Mot oss på stigen kom en hel flock med sådana där långhåriga kor med ENORMA horn. När dem fick syn på oss vände dem och sprang åt andra hållet. När vi gått ytterligare ett litet stycke fanns där hela koflocken med både kossor, kalvar och nån tjur! När dem då istället för att springa iväg började komma allt närmre oss, så började det att bli lite obehagligt tyckte vi alla, utom Vega. Vega brukar i vanliga fall undvika kossor till vilket pris som helst, men inte dessa. Vet inte om det var det faktum att dem hade luggen hängande för ögonen precis som hon som gjorde det eller om det var något annat..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar