torsdag 26 juni 2014

Via-alpina dag 57

Dag 57: Hint. Gurgen-Tobel
Natten var hård, bokstavligt talat. Som tältet var rätt så blött när vi satte upp det och det inte torkat helt invändigt så kändes det inte optimalt att använda dunliggunerlaget. Jag sov därför enbart på det tunna. I morse hade regnmolnen skingrat sig och himlen var faktiskt helt blå när vi började att gå. Men redan vid Buchboden började moln dra in i fjärran. Det var däremot så pass varmt att vi kunde gå i enbart shorts och linnen. I ett försök att torka de kläder som ännu var blöta fäste vi dem på utsidan av våra säckar. Dem torkade inte helt då regnet kom tillbaka redan vid lunchtid. 

Från Buchbaden så följde vi "Walser weg" som i stort sett hela tiden går invid floden Lutz. Ibland gick vi helt jäms med den och ibland en bit högre upp i någon skog. Vi har följt flera mysiga stigar som verkligen slingrat sig fram i landskapet. Vissa sträckor var relativt platta medan andra var rätt så kuperade. Vi har gått genom flera mysiga små byar och samhällen. De flesta har en enhetlig, gammeldags och traditionell arkitektur, precis sådan som man tänker sig att en alpstuga ska vara, så känslan blir att tiden stannat. 

Vi stannade till för att äta lunch en stund innan Blons, hann inte mer än bre oss en varsin smörgås innan det började regna. Vi packade därför samman allt och klädde både oss och hundarna med regnkläder för att gå till Blons. Där stannade vi till under ett tak vid en ungdomsgård och kunde äta i lugn och ro undan regnet. Eller lugn och ro och lugn och ro, vet inte om jag nånsin sett så många flugor på ett och samma ställe.. 

Vi gick sedan vidare över blomsterängar och genom skogar till St Gerold och sedan vidare till Thüringberg. På väg ut ur St Gerold gick vi förbi en stor inhägnad med jättemånga kalkoner, småläskiga djur måste jag säga. I Thüringberg stannade vi på ett gasthaus och åt apfelstrudel och topfelstrudel. På så sätt fick vi skydd från regnet innan vi gick vidare för att hitta lämplig tältplats. Efter ca ett par kilometer fann vi en sådan i en skogsglänta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar