torsdag 26 juni 2014

Via-alpina dag 54

Dag 54: Oberstdorf-Vordere Taufersbergalpe
Taggade till tårna checkade vi ut från campingen och började röra oss genom staden förbi idyllisk landsbygd med betande bor och hästar. Vi gick längs med Stillach småforsande vatten, vidare förbi bergsbanan Fellhornbahn och slutligen till Birgsau. Fram till Birgau gick vi enbart längs asfalts- och grusvägar, men där vek vi av och började följa en stig istället. Led 422, även kallad, Krumbacher Höhenweg. Det var även i stort sett helt platt hela vägen till Birgau, men där började det branta på. Men innan vi började gå uppför satt vi vid vattnet och lunchade. Det blev lunch med lyx då vi fortfarande hade både brytbönor och ruccolasallad kvar!

Det har varit soligt och varmt idag, så det var skönt att de första ca 400 höjdmetrarna gick genom skog så vi hade lite skugga från träden. Men den allra första biten var genom en kohage, även dessa kossor var väldigt nyfikna och närgångna. Vatten var det dåligt med hela vägen från Birgau tills vi kom till Taufersbergalpe, 1730 möh. Vi gick förbi en liten sjö alldeles innan, men alla vi mötte sa att vattnet där inte var drickbart. Vega och Bounty höll inte med och drack glatt av det, Vega tog sig till och med en simtur. Bara en liten detalj med det, hennes ryggsäck var ännu  på hennes rygg :/

Matilda har varit en ren naturbegåvning på att vandra, samt att spela munspel! Vi satt utanför tältet och lagade mat på en gräsplätt helt täckt av små blommor. Jag och Matilda turades om att spela på munspelet medan den andra fick blicka över det vackra landskapet samt ackompanjera med en pastapåse. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar