torsdag 19 juni 2014

Via-alpina dag 50

Dag 50: Stierbach-Kemptner Hütte

Idag har vi haft en lång vandringsdag. Den blev inte alls extra kort som tanken var igår, utan tvärtom. Extra lång. Det för att jag bestämde mig för att ta en omväg då vädret var relativt vackert och att följa ryggen såg ut att vara en vackert alternativ. Via alpina leden viker egentligen av vid Wildenfeldhütte till Oberstdorf. Men innan vi kom till Wildenfeldhütte,1692 möh så gick vi över passet Himmelecksattel, 2007 möh. Det var en väldigt vacker vandring dit upp genom ett grönt och blommigt landskap. Rätt så kallt till att börja med dock, men himmelen var blå och såg ut att erbjuda värme längre fram. När solen letat sig upp bakom bergen och dess strålar nådde oss blev det genast varmt. Men den soliga dag jag räknat med uteblev då moln drog in från alla håll. På andra sidan av passet hade solen ännu inte tagit sig och där blev det åter kallt. Det måste ha varit minusgrader i natt då alla vattenpölar var täckta av en tunn hinna is. 

Så från Wildeenfeldhütte hoppade vi alltså på led nummer 431 som efter en kilometer övergick till led nummer 433. Vi gick förbi sjön Eissee där vi stannade för vår första matpaus. Även där var landskapet väldigt vackert. Jag gillar nog de gröna frodiga landskapen som känns mer välkomnande än de gråa och karga. Därifrån började det gå uppför igen till toppen Rauheck, 2384 möh. Den delas av Österrike och Tyskland. Vi följde sedan gränsen ner till en sadel, 2261 möh och sedan upp till nästa topp, Kreuzeck, 2367 möh. För att sedan runda Krottenspitzen och vidare till Kemptner Hütte. 

Det har varit en varierade vandring rent terrängmässigt, över grässlätter, blomsterängar, snöfält och sten. Mycket upp och ned har det också varit.

Idag har jag sett något jag förmodligen aldrig kommer att se igen. En flygande ko! Jag satt utanför tältet och kammade Vega, hör plötsligt en bjällra. Kollar upp och då kommer den. Den flygande kon. Den satt i en korg och fraktades upp med en lift till Kemptner Hütte.

Som min gas tagit slut så gick jag tillbaka till stugan på kvällen för att äta middag. Jag åt tillsammans med Felix och Sascha, två extremt trevliga tyska unga män. Efter middagen plockades spel fram vid alla bord. Vårt bord spelade en lång runda UNO. Jag hade verkligen en supertrevlig kväll med mycket skratt!
1 kommentar:

 1. Hej Lina.
  Nous suivons ta traversée des Alpes avec beaucoup de plaisir et beaucoup d'admiration. Tes photos sont très belles et on peut ainsi découvrir des coins des Alpes que l'on ne connait pas.
  Partir si tôt dans la saison était vraiment courageux.
  On a découvert ton blog en cherchant des renseignements sur les Lunndorrsfjallen.
  Nous habitons à Cannes et randonnons souvent dans les Alpes Maritimes , mais aussi souvent dans tes montagnes suédoises.
  On aurait tellement aimé t'accueillir dans les Alpes du sud, mais nous partons pour Valadalen le 31 juillet.
  Profite en bien Lina. Bises à toi et caresses à tes 2 compagnons.
  Salvine et Jacques

  SvaraRadera