torsdag 26 juni 2014

Via-alpina dag 52-53

Dag 52-53: Oberstdorf
Midsommarafton
Igår blev jag glatt överraskad när jag fick sms av Malin som meddelade att dem bara hade 30 min kvar till Oberstdorf. Det flera timmar tidigare mot som var tänkt från början! 

Idag har det regnat mest hela dagen, men med så fantastiskt bra och trevligt sällskap så var inte det några problem! Vi tog en heldag i själva staden, gick i butiker och satt och pratade många timmar på ett café. Jag hade en del på min "lista" över saker att fixa. Bl.a. så skickade jag hem både stegjärn och isyxa samt kartor som jag "vandrat ur". Närmare 3 kg i vikt försvann därmed ur min säck! Bland det viktigast som jag köpte var gas och karbiner som jag kan fästa solcellspanelen med. 

Strax efter klockan 17 så kom Matilda med tåget. Vi rörde oss allesammans till campingen efter det där vi tillsammans lagade ihop en midsommarmiddag. Vi satt i det lilla skyffet som campingen erbjuder till dess tältgäster. Pratade och skrattade. Hade det helt fantastiskt underbart trevligt! 

Ska också tillägga att hundarna blev väldigt populära bland Oberstdorfs besökare när dem strosade gatorna fram i sina regnkläder!

Midsommardagen
Idag har vädret varit jättebra! Varmt och skönt och soligt! Vi träffades inne i staden vid kl nio. Gick bort till Nebelhornbahn som vi sedan åkte med upp till själva Nebelhorn, 2221 möh. Oberstdorf ligger på 813 möh. En sak som jag verkligen inte gillade med att åka linbanan var att hundarna var tvungna att bära munkrog! Om jag ogillade så är det milt uttryckt mot vad hundarna kände för det. Dem såg eländiga ut. Jag fick köpa munkorgarna i biljettdisken. Jag tror att lyckan hos dem var stor när vi nådde toppen och jag kunde plocka av dem.

Från toppen vandrade vi sedan ned till Oberstdorf igen längs olika typer av vägar och stigar. Sista biten gick vi längs en stig genom en skog längs med Faltenbach. Jag gillade verkligen sista biten där i skogen, den kändes lite småtrollsk. Hela vägen var däremot väldigt vacker med fin utsikt. Sällskapet gjorde såklart det hela ännu bättre! Halvvägs stannade vi till och hade picknick i solen. 

Efter att jag och Matilda handlat mat inför imorgon träffades vi på ett torg och åt glass. Testade basilikaglass, smakade väldigt mycket basilika! Men den var god
På kvällen var vi på restaurang. Där träffade vi en trevlig äldre dam som slog sig ned vid vårt bord. Hon var danslärare, koreograf och drev även en egen dansskola. Vi pratade om allt mellan himmel och jord under någon timma. 

Imorgon reser Sara, Malin och Malin vidare på sin tågluff. Var lite sorgligt att vinka av dem vid bussen nu ikväll. Jag och Matilda börjar att vandra imorgon. Vi är båda väldigt peppade. Det här kommer att bli en sjukt bra vecka.  
1 kommentar:

  1. Tack för en fantastiskt fin midsommar helg med skratt å god mat! Du är bäst! Lycka till vidare på turen :) Många kramar:)

    SvaraRadera