torsdag 26 juni 2014

Via-alpina dag 51

Dag 51: Kemptner Hütte-Oberstdorf

Efter en natt med extremt god sömn med de mest fantastiska drömmar var jag mer än utvilad efter 10 timmar och redo att börja ta med ned för berget. 
Jag vandrade längs med Sperrbach. Till en början var det bara stenigt men desto längre ned vi tog oss desto grönare och lummigare blev det. Bounty har blivit helt fenomenalt duktig på att ta sig över vattendrag, idag har vi korsat flera!

Jag blev först förvånad över att jag mötte så många människor. Men jag blev varse om varför så snart jag kom till Oberstdorf där allt var stängt. Det är Tysklands nationaldag idag! 

När vi kommit ned till 1000 möh så övergick stigen till väg, men först hade vi en kohage att ta oss genom. Ett lika stort äventyr varje gång, kossor är väldigt nyfikna och närgångna! 

Vi följde olika småvägar och gångvägar tills att vi kom in till själva Oberstdorf. Med två löptikar hade jag snart ett helt koppel hundar efter mig.. 

Turistinformationen var iaf öppen och dem rekommenderade mig att gå till ett café med wifi. Där blev jag sittande i 4 timmar, så lång tid tog det att ladda upp alla inlägg till bloggen. Men vi (hundarna fick också vara där inne) hade det bra där, speciellt som regnet vräkte ned utanför och lagom tills allt var uppladdat så slutade det regna! 

För att möta upp Sara, Malin och Malin så smidigt som möjligt imorgon bitti så bor vi på camping i natt. Campingkultur är helt klart en kultur för sig! Det är lite som att se på film att sitta och kolla runt här.. Modet på tältavdelningen verkar vara, störst tält vinner. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar