torsdag 26 juni 2014

Via-alpina dag 56

Dag 56: Körbersee-Hint. Gurgen
Regnet kom tillbaka med besked i natt. Hela himlen öppnade sig och regnet höll i sig i stort sett hela natten fram tills sjutiden i morse. Så vi låg kvar lite längre idag. I ett lätt duggregn packade vi samman allt och kunde börja att gå. Kort där efter gick det över till ett mer ihärdigt regnade. Känns lite som om regn kan sammanfatta vår dag, och dimma. Men vi har varit vid gott mod hela dagen, pratat och skrattat hela dagen lång och lång blev den.

Hursomhelst så började vi dagen med att gå mot Schröcken, 1263 möh. Halvvägs där stannade vi till på en bondgård och gick in och köpte gårdsproducerad ost. Den var verkligen jättegod! 

I Schröcken stannade vi sedan en liten stund i en busskur för att borsta våra tänder. Båda hade vi lyckats att packa ned borstarna långt ned i väskorna, så det kändes ovärt att plocka fram dem i regnet. Men där hade vi skydd undan det så det gick det bra. Fräschare än någonsin kunde vi fortsätta att vandra i regnet.

Regn är lustigt, man känner och märker inte av det lika mycket när man väl är ute i det som när man är på väg ut till det.. 

Vi hade målet inställt på Bibervacher Hütte, 1842 möh. Redan innan hade vi bestämt att vi skulle gå in där och äta lunch. Det regnade på oss hela vägen dit, men just som vi kom fram slutade det och solen gjorde sitt bästa för att ta sig genom molnen. Tältet och kläderna som var blöta från igår hängde vi på tork innan vi gick in för att avnjuta mat. Jag åt potatis med sås och Matilda Tiroler knödelnsuppe, varm choklad drack vi också. När vi ätit färdigt och gick ut för att plocka samman allt som hängde på tork började det att regna på nytt. Men våra saker hade iaf hunnit torka något. 

Längs en lerig stig gick vi sedan nedåt förbi Ob. Ischkarnei Alpe och Unt. Ischkarnei Alpe. Sen kom vi in i skogen och fortsatte att gå ned till floden Lutz. Ingen sikt hade vi då dimman låg så tät. 

Jag har inte kunnat ha kameran framme något då det regnat så. Alla bilder hade ändå mest bara blivit enbart vita pga dimman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar