måndag 2 juni 2014

Via-alpina dag 31

Dag 31: Silvesterbach-Ochsenfelder Hütten
Jag hade en extremt skön och slapp eftermiddag samt kväll igår. Lyssnade på hela boken Alkemisten. När man inte har något som helst som stör runt omkring är det lätt att komma in i böckernas värld. Tiden bara försvann jag var helt uppslukad. 

Idag har jag varit betydligt mycket piggare mot igår. Det har varit relativt enkel vandring hela dagen, mestadels längs grusvägar. Vi började med att följa led E10 till den lilla byn Harcher. Därifrån blev det led 24 som sedan blev led 91 och sista biten ned till Oberplanken led 32. Har inte särskilt mycket att säga om vandringen dit. Den var vacker. Hade fin utsikt över dalgången Gsieser tal. Från Oberpalnken följde vi sedan leden Talblickweg till St Martin (Gsies Valle di Casies).

I St Martin gick jag in på turistinformationen och hörde mig för om leden. Nästa etapp kommer jag att kunna gå som planerat. Men inte vidare, då via alpina leden kommer upp på 3000 möh. Nu är jag på väg upp mot Grüblscharte Forc. della Fossa, 2594 möh. På den höjden ska det också finnas snö kvar. Men inga jättemängder. Jag passade också på att handla lite mat. Nån läkare fanns inte här, så foten får vänta ännu lite. 

I St Martin så anslöt jag alltså också till Via alpina igen. Vi hoppade på led 36/42 som går längs en grusväg förbi flera små -alms alltså hüttor. Vi började också att arbeta oss uppåt. St Martin ligger på 1200 möh nånting och vi följde denna grusväg tills vi kom till dennes ände, vid Ochsenfelder Hütte, 2014 möh. Vi har haft växlande molnighet hela dagen, när solen har varit framme har det varit väldigt varmt att gå tyckte både jag och hundarna. Som tur var fanns vatten att tillgå hela vägen. Men så snart solen gömde sig bakom något moln blev det med ens kyligt. 
Blåa och ömma höftben..
2 kommentarer:

  1. Vilket fantastiskt landskap. Känns tryggt när ni inte är på för hög höjd. Är ni helt återställda du o Bounty? Stor kram till er alla tre // Kersti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är helt sagolikt att gå genom. Bounty ser man ingenting på längre, hennes öga är helt fint igen och likaså såret bak. Hon är pigg och glad, (förutom när hon måste gå i koppel).. Jag är också återställd från fallet, har bara vänsterfoten som strular. Kramar

      Radera