måndag 26 mars 2012

Sverige runt: dag 52-54

Minst tre veckor innan jag passerar finska gränsen måste Vega vara vaccinerad mot Rabies. Sista chansen för mig att besöka en veterinär innan jag är framme är nu. Jag har därför varit tvungen att ta några extra vilodagar över helgen. Inte för att det gjorde något, tvärtom. Har haft det jättetrevligt och fått lära mig allt om hur det fungerade på cowboyernas tid samt vad man kan skylla på facebook ;) Har fått lyssna till sång och gitarrspel, av nån som sjöng hellre än bra och av nån som var riktigt bra! Tack tack tack för er gästfrihet! Så jäkla roligt hade jag det hos er i helgen :) Vilka gentlemän sen, master bedroom fick jag och allt.

På lördagen var jag på bröllop. Som jag är ute på tur kunde jag ju inte närvara rent fysiskt vid Evelinas och Johns bröllop, men med dagens teknisk kunde jag följa ceremonin ändå, den sändes live i cyberrymden. Dagen till ära hade jag borstat hår och rent underställ ;) Vilket par och vilken klänning Emppu hade! Så glad att jag fick vara med på er stora dag om än inte fysiskt! Önskar er all lycka och ser fram emot att träffas i sommar! :)


Söndagen var det bara vila som gällde, jag åkte ner till Stf vandrarhem och tog in på ett rum. Fick maten till nästa depå hit, att packa och fixa med den gjordes under kvällen. Tack pappa för all extra choklad :) Nya sulor till pjäxorna har jag också fått, ett par som är mer ergonomiskt riktiga. Så nu hoppas jag att mina fötter ska bli gladare och att jag ska slippa skavsår.

Dag 54: måndag.
Strax före 08.00 hoppade jag och Vega på bussen för att åka till veterinären i Slussfors. Vega är inte sjuk, tvärtom! Men som sagt ovan så måste hon vara vaccinerad mot rabies innan jag passerar finska gränsen. 1-5 dygn innan man passerar gränsen (gäller även till Norge) måste en hund dessutom vara avmaskad mot rävens dvärg bandmask. Det är något en veterinär måste göra och skriva papper på. Som ni förstår är inte det något som kommer att fungera med Vega. Det finns ingen veterinär som kan göra det innan treriksröset, men jag har nu fått med mig avsmakningstabletter så att jag kan göra det själv. Det viktigaste torde vara att de är avmaskade tänker jag. Mer än så kan jag heller inte göra.
Vega har aldrig varit en stor och tung hund. Hon är en nätt liten dam. Idag vägdes hon, hon har tappat nåt litet kilo, men inte alls oroväckande mycket. Jag var snarare förvånad över att hon hållit vikten så pass bra, var lite orolig innan jag startade turen som hon är ganska dålig på att äta. Under turen har hon iaf ätit tillfredsställande bra. Sen fick jag höra att hon har ett hjärta som är starkt som en elitidrottares. (jaja, lite mallig och stolt kände jag mig över henne när jag fick höra det ;) Det slår därför lååååångsamt när hon är i vila ;) Det var roligt att höra! Imorgon fortsätter vi, härligt! Nya krafter, nya tag.

2 kommentarer:

  1. Härligt att höra att ni haft en skön helg....och däruppe slipper ni i alla fall fästingarna som nu härjar hos oss. Plockade 9 st!!!! på Arries huvud igår. Vad skönt för dig att veta att Vega inte gått ner i vikt....härligt. Ni har ju fått kämpa på bra... Hoppas att vädret bättrar på sig så ni får en bättre fortsatt tur i sol och kanske bra spår. Sköt om Er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch! Nämn inte fästingar. Det är något jag är rädd för. Det jag gruvar mig mest för med cyklingen i sommar också. Men man kanske vänjer sig? Har aldrig haft någon själv och Vega har haft totalt en.. Tack Eva!

      Radera