söndag 12 juli 2015

8/7-15 Lövgrundet-Gåsö, 44 km

8/7-15 Lövgrundet-Gåsö, 44 km
Havspaddlarnas blå band: dag 55

Även om jag är morgonpigg och oftast glad när jag vaknar så är det inte superpeppande att vakna upp till ljudet av smattrande mot tältduken. Regnet höll sig så när borta medan vi åt frukost, men bara för en kort stund. Sen har det regnat idag. Det har växlat mellan att kräkregna, spöregna och dugga. Så höll det på fram till sena eftermiddagen. 

Vi började paddlingen med att leta oss genom ett gytter av öar efter att ha passerat Klövholmen. Vi paddlade på till utsidan av Träskö och sen in mellan Yxlan och Blidö. På vägen upp till Träskö fick vi se något som simmade mot en liten ö. Först kunde man inte se vad det var, men så snart den tog sig upp land såg vi vilket djur det var. Ett rådjur! 

Skärgården ändras hela tiden. Allt från husens arkitektur till själva landskapet. Igår var det mest tallar på öarna, idag har det mest varit lövträd. Det var flera stora fina hus på både Yxlan och Blidö, men så klart även på andra öar. Men på dessa öar kom dom stora husen ett efter ett. Den ena värre än det andra. 

Vid färjeläget på Blidö gick vi iland och tog en promenad bort till matbutiken, efter att tagit en snabb fika på caféet. Nu har vi mat så att vi klarar oss några dagar till :)

Vi kom inte långt efter matstoppet. Allt mörkare moln började komma ikapp oss bakifrån. Så på Gåsö gick vi iland och slog upp tältet. Hann egentligen inte mer än att få tältet på plats innan en rejäl störtskur kom och strax därefter åska. Det gick dock över lika snabbt som det kommit och kvällen blev oerhört vacker. 

Från vår tältplats ser vi alla stora färjorna som lämnar Stockholm. Helt enorma, dom vill jag inte komma för nära med kajaken.  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar