måndag 13 juli 2015

11/7-15 Nolsterbystrand-Hästen, 34 km

11/7-15 Nolsterbystrand-Hästen, 34 km
Havspaddlarnas blå band: dag 58

Den jobbiga motvinden häll i sig även idag. Paddlingen till Öregrund blev därför väldigt tung, speciellt sista biten. Men det var väldigt vacker paddling, först snirkligt mellan ganska smala passager mellan småöar för att sen öppna upp sig allt mer.

Paddlingen mellan öarna kändes som paddling i någon insjö. Naturen runtomkring påminde om det och dom smala passagerna kunde lika gärna ha varit nån liten älv. Havsörnar verkar stortrivas i denna miljö. Har fått se flera stycken även idag!

I Öregrund mötte vi upp pappa, Julia och Ingebog. Vi gick och åt tillsammans innan dom brummade vidare hemöver med bussen. Kändes så tråkigt när dom åkte. 

Vinden ville inte avta till en början, alla flaggor i Öregrund stod rätt ut. Vinden var rätt emot oss, så vi bestämde oss för att vänta ut den. Klockan 18.00 satte vi oss i kajakerna igen och fortsatte. Vinden hade mojnat, men det var en del sjö kvar. Vinden och vågorna minskade allteftersom det blev kväll. 

Paddlingen förbi Forsmark blev sagolikt vacker på ett vatten som var i stort sett helt stilla. Det var ett väldigt speciellt ljus som var åt det violetta hållInga kommentarer:

Skicka en kommentar