lördag 18 juli 2015

18/7-15 Telefonviken-Klubbhamn, 35 km

18/7-15 Telefonviken-Klubbhamn, 35 km
Havspaddlarnas blå band: dag 65

Under natten blåste det upp rejält med sydliga vindar. Eller när vi startade att paddla blåste det runt 7 m/s skulle jag gissa på, men så snart vi passerat Lörudden och paddlat en bit mot Åstholmsudde började det att blåsa på riktigt. Riktigt på riktigt. Det började att bli stora vågor och vindstyrkan blev en bra bit över 10 m/s. Vinden började att komma mer från sydost och då hade vi bara kommit halvvägs till fyren på andra sidan Sundsvallsbukten. Vi beslöt oss därför för att följa vindriktningen och tog sikte på fyren Gubben och sen Rödögubben. Där tog vi en välbehövlig paus. 

Idag var det precis på gränsen av vad jag bör ge mig ut i. Hade jag varit ensam hade jag inte gett mig ut i kuling. 

Paddlingen över till Åstön gick snabbt, men jäklar vilken sjö det var! Vi gick in i västra kanalen där det började att vara mer skyddat. Det var inte bara väldigt blåsigt, det var väldigt regnigt också. På Kattskär har kryssarklubben en liten hamn med vindskydd och bastu. Så sjukt skönt att kunna gå in där och vänta ut vädret. Vinden mojnade efter några timmar och det började att spricka upp, så i sjutiden paddlade vi vidare. Vi kom emellertid inte särskilt långt. På Klubbhamns norra sida gick vi iland då den gamla sjön var alldeles för stor. Det var tunnelvågor som rullade in mot land. Helt galet! 

Blev en trevlig kväll på den lilla ön med eldning och span över vågorna. 

1 kommentar:

  1. Ett tips:
    Norr om Örnsköldsvik ligger Husum och norr om Husum kan man frestas att gena NO över Degerfjärden. Men gör inte det. Paddla istället utmed kusten.
    Anledningen är att det omkom en paddlare där för ett antal år sedan.
    Himla duktig Du är. Lycka till!

    SvaraRadera