måndag 13 juli 2015

13/7-15 Källen-Iggöskaten, 53 km

13/7-15 Källen-Iggöskaten, 53 km
Havspaddlarnas blå band: dag 60

Jag har haft en helt galet bra paddeldag med nära på perfekta förhållanden! Dagen började med av att jag vaknade av att det var för varmt i tältet pga solen. Länge sen det hände sist! 

Vägen från Källen var lite av en labyrint mellan grynnor och stenar, men det var vackert. Riktigt vackert! 

Vi paddlade över Lövstabukten, en ganska lång passage som är lite som en passage över öppet hav. Det var bara en remsa med land i ena horisonten annars var det bara öppet vatten. Det lugna, vackra vädret gjorde att vi kunde ta en bra genväg där. Vi passerade Skrakhällen som var helt packad med unga skarvar som satt där och skrek efter mat. Dom var stora men var ännu inte flygkunniga. På Rödhällen utanför Gårdskär stannade vi och åt en tidig lunch i det helt ljuvliga vädret. 

Vi paddlade på innersidan av Eggegrund, väldigt vackert! Sen kom den stora överraskningen, Lövgrund. Vi gick i land vid Revudden och gick över till andra sidan och möttes av det gulligaste lilla fiskelägret. Mer idylliskt än så blir det inte! Efter att ha besökt kapellet och fyllt på våra vattenflaskor paddlade vi vidare till Iggöskaten. Den streckan hade vi tom lite medvind! Kanske hela 2 sekundmeter :) Här har landskapet blivit väldigt mycket mer stenigt. Så det var inte bara och bara att hitta en tältplats. Men vi fann en riktigt bra en bit in i skogen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar