söndag 12 juli 2015

10/7-15 Älmsta-Nolsterbystrand, 40 km

10/7-15 Älmsta-Nolsterbystrand, 40 km
Havspaddlarnas blå band: dag 57

Det var så himla mysigt att umgås med familjen. Julia försökte hjälpa mig att rädda mitt hår, men det var utom räddning. Kombinationen neopren, vatten, hår och ullmössa resulterade i en fet dreadlock. Tovan var helt enorm och omöjlig att reda ut, så jag var tvungen att klippa av den. Hår är bara hår, iaf så länge man får behålla det. 

Med härlig motvind paddlade vi vidare genom "blåsröret", resten av Väddöviken. När vinden kommer rätt emot en så är det tungt och det går långsamt. Men att det var jobbigt glömdes helt bort när vi närmade oss Själgrundsskallen och där fick se 20(!) havsörnar cirkulera i skyn. Helt sjuk syn! Mäktiga djur!!!

Det har varit växlande molnighet hela dagen. Men som tur var regnade det inte mycket utan bara någon skur på eftermiddagen. Men blöt blev jag ändå som det skvätte så mycket från den oroliga sjön. 
Resten av vägen förbi Fälön och till Nolsterbystrand var tung. Men vetskapen av att pappa, Juilia och Ingeborg väntade där gav mycket extra energi. Kvällen blev både trevlig och mysig med wokad mat och mycket skratt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar