lördag 1 november 2014

Cykel i Europa. Dag 7: Nogent-sur-Seine - Dormans

Cykel i Europa. Dag 7: Nogent-sur-Seine - Dormans

Första veckan på en extremt bra cykeltur är till ända! Vet inte helt vart dagarna tagit vägen, men så är det alltid när man har det bra : ) Att cykla helt utan krav är verkligen underbart! Saker som tempo och distans saknar helt betydelse. Det som räknas är vad som ses samt vilken mat som skall förtäras. Mycket god mat och goda ostar har vi ätit. Vi har dock snittat på runt 80 km per dag. 

Även idag har det varit varmt och skönt. Iaf från lunchtid och framåt. Det tog nästan fram tills dess innan solen orkade trycka bort all dimma och alla moln. Det är ett vackert jordbrukslandskap som vi cyklar igenom. Många åkrar och ängar, en av dem var helt täckt av röd vallmo. Så vackert! Andra av gula rapsblommor, andra är gröna men de flesta har olika nyanser av brunt. Flera mysiga byar cyklar vi igenom samt charmiga städer. Flera slott och herrgårdar har vi passerat.

Jag blev så glad idag när det helt plötsligt stod ett par päronträd vid sidan av vägen, med mogna frukter! Jag erkänner.. Jag plockade på mig några. 

Idag hade vi den längst uppförsbacken så här långt. Jag vet inte om jag någonsin haft mer symaskinsben än som när jag nästan nått toppen av backen! Men upp kom vi, även om jag var tvungen att leda cykeln sista biten : ) 

I Dormans slog vi upp våra tält intill floden Marne. Efter att ha badat i det inte allt för kalla vatten lagade vi god mat som vi drack ett gott vin till. Det är livet på en pinne!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar