lördag 1 november 2014

Cykel i Europa. Dag 1: Cournon d'Auvergne-Lapalisse

Cykel i Europa. Dag 1: Cournon d'Auvergne-Lapalisse

Från tanken att köpa en bil i Frankrike att köra hem i, sedan tågluff, formades idén om hemresa på cykel. Eller efter att ha lämnat Korsika och kommit till Marseille med färja så hade vi inget annat val än att inse att köpa bil i Frankrike gör man inte på en kafferast.. Jag var där och då helt inställt på att ta tåget till Nice för att flyga hem. Men medan jag var på tågstationen så slog tanken mig att, hej vänta. Aline bor ju i närheten, henne måste jag hälsa på innan jag åker hem. 

Så jag tog tåget till Lyon där hon hämtade mig, hundarna och Stepan. Under min fantastiskt trevliga vistelse hos Aline så fick jag en sådan där helt underbar idé. Den var så självklar när den kom att det inte kunde vara annat än rätt. Att köpa cykel. På en fransk köp&sälj-sajt hittade jag både cykel och kärra till mig. Cykeln är en blå skönhet från sjuttiotalet. Extremt välskött! Stepan köpte även han cykel och kärra så vi ska cykla till Amsterdam ihop innan han fortsätter till Berlin och jag hem. Jag får s hur jag gör när jag kommer dit, antingen tar jag tåget därifrån eller så cyklar jag till Danmark. Hela vägen hem blir det i vart fall inte! : )

Första cykeldagen gick bra om än tungt. Många muskler som inte blivit använda på ett tag insåg jag snabbt. Vega och Bounty har delat kärra. För Vega var det inga som helst problem, hon har ju åkt cykelkärra tidigare. Bounty var lite mer skeptisk till en början, men den la sig snabbt. Sida vid sida har mina små gryn legat tillsammans medan jag trampat på så gott jag kan. 

Vi har ingen bestämd resplan, mer är att vi ska till Amsterdam. Så vi har följt så små vägar som möjligt, med enda krav att de ska vara asfalterade. Det var väldigt skönt att åter komma i rörelse iaf! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar