fredag 29 juni 2012

Sverigerunt, cykeldelen: Dag 32

Dag 32: Norrmjöle-Nordmaling, 47 km.

Nu är vi äntligen på banan igen! Vi mjukstartade och cyklade lugnt idag. Ingen av oss är ju i direkt toppform. Känns som jag tappat både kondition och styrka medan jag varit sjuk och David äter ju penicillin nu, så inte heller han är så stark. (För första gången var vi på ungefär samma nivå..).
Vi var lite oroliga för att få cykla i regn hela dagen, men bara några droppar har fallit på oss. Kanske dags att köpa en trisslott? För det här måste ju betyda att lyckan har vänt. Vi har cyklat förbi några riktigt vackra platser idag. Svensk landsbygdsidyll, vackra sandstränder och mysiga skogspartier med älvar. Kan inte bli bättre. Vägen börjar bli allt mer kuperad, med vagn känns varje motlut som den leder till den högsta bergstopp. Vega har äntligen fått chansen att göra sig av med en del av sin energi. Hon har samlat på sig en del överskottsenergi nu under "viloperioden".
Vi har slagit läger längs en avstängd väg (de har dragit om en väg lite, därför används inte denna delen längre) Vega har visat sina hoppskills över vägbommen. Tror att jag eventuellt kan ha sagt detta förr, men det tåls helt klart att upprepas. Vega är utan tvekan världens bästa hund! Innan vi startade cykla idag såg vi en stund på friidrottsem, tror att det kan ha varit höjdhoppet som inspirerat henne. För hon fullkomligt flög över bommen!

Idag mötte jag för första gången en annan långfärdscyklist! En polack som cyklar "Baltic sea cycle route". Men han hade missat detaljen med att den finns utstakad med skyltar hela den 7980 km långa vägen och blev väldigt förvånad när vi berättade om det. Men han tänkte ändå fullfölja sin ordinarie plan och fortsätta cykla längs E4:an.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar