tisdag 19 juni 2012

Sverigerunt, cykeldelen: Dag 22-23.

Dag 22: Skellefteå-Broträsk, 72 km.

Så kom vi oss äntligen iväg! En hel dag i strålande väder dessutom! När vi stannade för lunch hade vi kommit 40 km och jag hade fått se ett nytt djur. En orm, för absolut första gången i mitt liv utanför ett terrarium. (Som tur var) var den död.
Framme i Broträsk slog vi upp tältet på vad som kan tänkas vara det myggrikaste stället någonsin. Än en gång var vi glada för att vi införskaffade myggnätet. Jag har känt mig lite hängig ett tag och när vi hade slagit upp tältet igår var jag trött på riktigt. Han inte mer än lägga mig på ett liggunderlag under myggnätet (som nu nästan var mer svart än vitt pga alla myggor) förrän jag somnade. Ingen matlust hade jag heller, så när jag vaknade där gick jag bara direkt till tältet för att sova vidare.
David känner sig nu helt frisk, så det är bra!


Dag 23: Broträsk-Fredriksfors, 45 km.

Regnet låg och lurade i luften hela förmiddagen. Luften var riktigt tung, men vi fick bara några droppar på oss fram till Robertsfors. Även idag fick jag se ett dött djur, men denna gång en överkörd grävling. Men jag vi fick också se ett levande djur, en älg i dikeskanten. I Robertsfors gick jag in på vårdcentralen. Det var nog tur, jag har fått en infektion i kroppen. Så är en penicillinkur påbörjad. Inte undra på att jag känt mig tröttare än någonsin.
Under tiden som jag var hos läkaren blev himlen allt mörkare. Så lagom till vi skulle trampa vidare kom regnet. En rejäl skur dessutom. Molnen uppe på himlen är inte de enda molnen vi har över oss. Enorma svarta moln av mygg svävar också ovanför våra huvuden. Längtar till dessa hemska djur börjar på att försvinna. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar