måndag 11 juni 2012

Sverige runt, cykeldelen: dag 14

Dag 14: Norrfjärden-Hemmingsmark, 37 km.

När klockan var 12.30 idag hade jag, Vega och David inte tagit oss iväg än. Tror att Lasse kanske var orolig att vi skulle stanna för alltid eftersom vi haft det så bra. Han cyklade därför med oss de första kilometerna för att vara riktigt säker på att vi skulle ta oss iväg på riktigt.
Vi kom inte så långt innan vi tog första stoppet, redan i Piteå stannade vi till för att köpa de sista grejorna vi kan tänkas behöva. Bland annat ett fästinghalsband åt Vega. När vi var i Piteå bestämde sig solen för att titta fram, härligt! Vi cyklade över cykelbron till Bergsviken och precis på andra sidan finns en liten båtplats där vi stannade för att luncha, eller vad man nu ska kalla det klockan 16.00 på eftermiddagen.. Lasse (med Gertruds tips och råd) gjorde i ordning och skickade med oss en riktig lyxfikakorg i morse, fylld med mackor, våfflor, bullar, mjuk sockerkaka, risifrutti, äpplen. Det var så gott! Tack! Det var så härligt att sitta på en brygga, titta ut över ett stilla vatten som bara rörde lite på sig då en och annan fågel simmade förbi.
Som vi startade så sent kom vi inte heller så långt. Men det är ju inte det viktigaste :) Vega har som vanligt växlat mellan att åka i vagnen och sprungit bredvid.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar