fredag 24 februari 2012

Sverige runt: dag 23

Fjällväder, vilket uttryck egentligen. Vad är egentligen fjällväder? Det måste vara alla vädertyper, helst på samma gång. Att spå vädret till fjälls är inte lätt. Det är frustrerande. I morse snöade det och blåste jättemycket. Enligt yr.no och smhi.se skulle vädret här runt Skalstugan vara riktigt dåligt hela dagen, med mycket hård vind. Som vädret såg ut när jag åt frukost trodde jag på dem. Det skulle jag inte ha gjort, eftermiddagen har bjudit på vackert väder. Hade jag börjat gå just som vädret blev bättre hade jag kommit en bra bit på väg idag. Men så blev det alltså inte, men jag ska inte klaga. Jag är på ett helt fantastiskt ställe. Människorna här är de mest underbara, hur trevliga som helst! Det bästa med att vara ute så här kan tänkas vara att jag har fått träffa så otroligt trevliga, snälla och fina människor! Det gör man inte alls på samma sätt i vardagen. Då träffar man de man håller kär och alla som är främmande är just främmande. De man träffar på när man är ute som jag är nu är öppna, varma, trevliga, listan kan egentligen göras hur lång som helst. MEN bara positiva ord kan användas. Vilken mat jag ätit här sen, lyx på hög nivå! Galet gott :) Frågan är om jag ens kommer att kunna skida vidare efter att ha fått i mig så mycket god och vällagad mat?! Middagen igår, trerätters, hittar inga ord till att beskriva den. Den avslutades iaf med prinsessbakelser till den nya prinsessans ära. Supertrevligt. Sen frukosten idag, ojojoj. Det fanns tom min absoluta favoriträtt på buffébordet. Pannkaka! Det fick jag även äta till lunch. Så, som höres kan jag inte klaga. Men när man har blivit grundlurad som jag har blivit av vädret är det inte bara roligt. Dagarna som jag inte tagit mig en meter på läggs bara på hög. Men imorgon, då kommer jag att vara mer laddad än någonsin och hoppas på att ta mig hela vägen fram till väg 336. Tack Elisabeth "Lisa" med personal för ert varma mottagande här i Skalstugan! Ni är fantastiska! 
    

5 kommentarer:

 1. Säkert nyttigt med en oplanerad vilodag och sämre platser att tillbringa den på verkar ju finnas!
  Hoppas ni får finväder nu!

  SvaraRadera
 2. Heja Lina!
  Jag trodde, jag var färdig med långskidandet. Men att få följa med dig och Vega på datorskärmen har väckt min slumrande äventyrslusta - tack för hjälpen! Nästa vinter är jag på banan igen med mina hundar! Det du gör är ju bara så grymt! När man kan ha förmånen att få åka skidor med hundar i fjällmiljö dag efter dag är ju så stort och så beroendeframkallande - det är en skidande lycka!
  Önskar dig många fina och givande dagar i snön

  SvaraRadera
 3. Gott att läsa att det trots oförutsägbart väder och oplanerade tre rätters middagar ;) går bra. Kan inte annat än att önska dig fortsatt lycka till på färden.

  Hälsa Vega!

  /Per

  SvaraRadera
 4. Hej vad fint du skrev om om oss det är inte ofta man träffar en som dig på ett vandrarhem eller??? hoppas du har det bra nu
  mvh/skalstugebarnen!!!

  SvaraRadera
 5. åhhh vega vega vi älska dig
  mvh/skalstugebarnen

  SvaraRadera