lördag 17 oktober 2015

17/10-15 Svaletjakke-Fjällnäs, 23 km

17/10-15 Svaletjakke-Fjällnäs, 23 km
Fjällfararnas gröna band: dag 62

Det var betydligt mycket varmare i natt mot vad jag trodde att det skulle bli. När jag kröp in i tältet var det helt stjärnklart. När det är klart väder brukar det bli kallt på nätterna, men det gällde inte i natt. Var tvungen att slänga av mig strumporna och öppna upp sovsäcken för att det inte skulle bli för varmt! Under dom tidiga morgontimmarna smög sig en rätt så tät dimma in, en dimma som sen lättade och övergick till att bli tunga moln utmed dagen. Men precis som igår fick vi kanonväder på eftermiddagen. Klarblå himmel!

Även om det var varmare idag mot igår kändes det kallare pga vinden som höll i sig fram till eftermiddagen då den mojnade helt. 

Vi följde leden ner till Klinken där vi kollade in den gamla vackra fäbodvallen samt korsade Ljusnan. Vägen ner dit var väldigt fin att gå både led- och vymässigt! Efter att ha fikat i vindskyddet intill Ljusnan gick vi en rätt så kuperad led till Långbrottsjöns vindskydd. Intill vindskyddet står Långbrottstugan som fick mig att tänka på nån skräckfilm jag såg som barn. Det var egentligen ett fint gammalt hus, men som så många andra hus vi passerat under vår vandring har det inte fått det underhåll som krävts. 

Leden fortsatte att gå ömsom upp och ömsom ner hela vägen till Fjällnäs. Vi kom ner vid Strandgården och bestämde oss för att hyra en stuga för natten där. Så himla mysigt gammal pensionat!  

1 kommentar: