fredag 16 oktober 2015

12/10-15 Edsåsdalen-Norra bottenvallen,14 km

12/10-15 Edsåsdalen-Norra bottenvallen,14 km
Fjällfararnas gröna band: dag 57

Det är så härligt att vakna till en underbar morgon och det fick jag göra i morse :) Luften var krispig och klar, så där underbar som den är på hösten. Gerda och Laura ska gå med oss i ett par dagar och tillsammans lämnade vi Stårsta gård. Gerdas hundar Eddie och Soffie följde också med. Bounty är lite skeptisk till andra hundar och att Soffie är hennes egna syster hjälpte inte. Det tog lång tid innan hon började att uppskatta sällskapet medan Vega fann Eddie med en gång och lekte med honom från start. 

Upp vid Lill-Offsjön stannade vi och lunchade. För en vacker plats! 

Sommarleden tar slut vid Stor-Offsjön så till Hållfjällsstugan följde vi vinterleden. Som tur är har marken börjat att torka upp rätt så bra nu för annars kan jag tänka mig att det skulle vara superblött bitvis. Utsikten blev bara allt vackrare i takt med att vi kom högre upp på Hållfjällets västra sida. 

Från stugan sen ner till Nordbottnen så finns en sommarled som är väldigt välfixad! Vi tältade på den vackra fäbodvallen och hade en väldigt trevlig kväll framför en brasa. Turens första korvgrillning hade vi också! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar