lördag 17 oktober 2015

16/10 Helags fjällstation-Svaletjakke, 21 km

16/10 Helags fjällstation-Svaletjakke, 21 km
Fjällfararnas gröna band: dag 61

Det var rätt så blåsigt i natt och vinden höll i sig en bra bit in på morgonen. Det var först på förmiddagen som den gav med sig. Dimman som stundtals låg rätt så tät stannade lika länge som vinden. 

Vandringen har varit vacker hela dagen. Kanske speciellt från Fältjägarstugan och framåt. Men det berodde nog snarare på vädret än något annat. Vi åt vår lunch på Fältjägaren och medan vi var inne skingrade sig alla moln och vinden försvann helt och hållet. Ett vackert landskap blir ännu vackrare i strålande sol! Det här är ett väldigt vackert fjällområde med vackra fjällformationer i alla riktningar! 

Flera vattendrag har vi fått gå över. Men inget av dom hade ett högt vattenstånd så det gick lätt att gå över med kängorna på. 

Alla renar kom inte med igår vid drivningen som det verkar. Vi har sett ensamma renar eller renar i par lite här och där under dagen. (Det behöver förstås inte vara samma samebyar så dom hörde kanske inte till just drivningen som vi såg). 

Vid Svaletjakke vindskydd slog vi upp våra tält och kunde skåda en sagolika vacker solnedgång som färgade hela landskapet i vackra färger. 

Det är lite svårt att ta in att min underbara resa börjar att gå mot sitt slut. Grövelsjön är inte långt borta nu. 


2 kommentarer:

  1. Härliga bilder! Sitter här med kompisen och pratar om den här vandringen som ni gör och hittar din blogg, kul att ta del av er tur:)

    SvaraRadera
  2. Ser noen fine fjelltopper... Og et utrolig vakkert høstlandskap! God tur i mål Lina!

    SvaraRadera