fredag 16 oktober 2015

14/10-15 Vålådalen-Vålåstugorna, 20 km

14/10-15 Vålådalen-Vålåstugorna, 20 km
Fjällfararnas gröna band: dag 59

Nina har bestämt sig för att gå med mig och Jullan sista biten till Grövelsjön! Så roligt :) Tack Alf för att du körde hundmaten till oss! Och ytterligare ett tack till Gerda och Janne! Innan vi började att gå så gick vi in på Naturum för att gratulera Wictoria och Ola till att dom blivit årets Naturum! 

Vi har haft ännu en helt fantastisk dag idag! Vackra höstdagar är kanske dom vackraste dagarna på året? Eller är det så att man alltid upplever den årstiden man befinner sig i som den bästa? 

Vi hade en fin Lavskrika som flög med oss ett bra tag genom skogen längs med Vålån. Det är verkligen en trevlig fågel! 

Sista 7 km gick leden vackert längs med Smällhögarna. Vålådalens naturreservat är det område jag vistats mest i av alla fjällområden. Det känns därför väldigt bra att en del av mitt gröna band går genom reservatet :)

Alla STF-stugor är sedan ett bra tag tillbaka stängda för säsongen med hundrummen/nödrummen står öppna. Här i Vålåstugorna stannar vi i det. Jag har hittat något så bra som falafelmix som man bara tillsätter vatten till så det blev nystekta falafel till middag, väldigt gott! Solnedgången var underbar vacker och vi fick en väldigt bra kväll med korsordslösning! :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar