lördag 1 augusti 2015

31/7-15 Alhamn-Stora Hindersöharun, 45 km

31/7-15 Alhamn-Stora Hindersöharun, 45  km  
Havspaddlarnas blå band: dag 78

Tillsammans med Lasse och Gertrud hade jag en trevlig förmiddag. Jag fixade lite inför den kommande Gröna bandet turen, Lasse och Gertrud ska hjälpa mig med en av depålådorna. Innan vi åkte tillbaka till Alhamn fick jag se resterna av den kolmila Lasse byggt.
Och jag blev bjuden på dom fantastiska och traditionsenliga våfflorna! :) Grädde och hjortronsylt serverades till dom. Så himla gott! 

I Alhamn träffade jag det äldre paret samt deras barn och barnbarn. För en fin familj! Innan jag skulle åka skickade dom med mig en påse bullar vilka visade sig vara dom godaste bullarna jag ätit!!! Jag mötte även Norrbottens Kuriren: http://www.kuriren.nu/nknyheter/lina-paddlar-langs-hela-kusten-pa-egen-hand-8398089.aspx

Vattnet låg nära på helt stilla när jag paddlade ut från Alhamn i 13-tiden och snart låg det helt blankt. Jag paddlade upp till Germandön och drabbades av nån känsla som närmast kan liknas vid sentimentalitet. Det är inte långt kvar till Haparanda och slutet av denna underbara paddeltur. Det är med blandade känslor. Glad och upprymdhet förstås, men också lite ledsen över det. Precis så som jag kände när jag närmade mig Treriksröset 2012 då jag skidade vita bandet för första gången.

Jag stannade och åt det bästa färdfikat! Gott!!! Sen fortsatte jag till Sandöörarna och Sandöklubben. Sandöklubben är ett passande namn. Här var det verkligen sand överallt :) Det var väldigt grunt så jag fick hålla ut rejält för att inte fastna i sanddynerna. Naturen är ofta som ett stort konstverk med olika stilar. När jag tittade ner på botten såg jag vackra formationer som vattnet bildat i sanden. 

Jag paddlade över till Långöns nordudde och sen mellan Klemensskäret och Hindersön och bort till Stora Hindersöharun. Hela paddeldagen var paddelförhållandena helt fantastiska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar